Antonimet Mind Map
 
 
 
 

Antonimet - Mind Map

3 years ago by: can marku
 
 
 • Antonimet
  • nga greqishtja
   • anti+onyma (kunder plus emer, emertim)
  • FJALE TE NDRYSHME ME KUPTIM TE KUNDERT.
  • cilesi (mbiemra ndajfolje)
  • Grupimet
   • A. leksikore
    • te kunderta -nga kuptimi
     • hyj-dal , vij-iki etj.
   • A/gramatikore
    • kuptim >< por ngjashmeri te pjesshme ne forme
     • i ditur - i paditur
  • A. mohuese
   • njera fjale mohon tjetren-
    • burre-grua etj.
  • A. te shkalleve te ndryshme
   • te plota
    • i rende- i lehte , i madh- i vogel
   • shkalle me e ulet
    • i nxehte - i ftohte , i ngrohte - i ftohte
     • i nxehte -i ftohte eshte me e forte se i ngrohte -i ftohte
  • A. te ndersjellta
   • marr -jap shes-blej
  • !!!PJESEZA "NUK' DHE "S' " NUK PERDOREN PER TE FORMUAR ANTONIME !!!
  • !!! NUK JANE ANTONIME FJALE ME KUPTIM JO KOMPLET TE KUNDERT !!!
   • i bardhe-i kuq(gabim) i bardhe- i zi (e sakte)
  • Perdoren ne dy drejtime
   • mjete shpjeguese /plotesuese
    • psh. ne fjalor perkrah fjales i vogel jepet dhe antonimi i saj (i madh) per qartesim
   • ne ligjerime e stile te ndryshme te gjuhes
    • letersi artistike
     • ANTITEZAT
      • Se të deshte kur s’të deshnin se të qante kur të qeshnin se të veshte kur të çveshnin nëna moj, të ra dëshmor -F. Noli
Report abuse
More Maps by This User