Biologji Mind Map
 
 
 
 

Biologji - Mind Map

1 years ago by: Anja Dhespollari
 
 
 • Biologji
  • Qeliza
   • Eshtë njësia thelbësore, funksionale,ndërtimore dhe strukturale e të gjitha organizmave të gjalla.
   • Eshtë njësia thelbësore, funksionale,ndërtimore dhe strukturale e të gjitha organizmave të gjalla.
   • Qelizat në organizëm ndahen në Qeliza Prokariote dhe Qeliza Eukariote.
   • Struktura e qelizes.
  • Indi
   • Eshtë tërësia e qelizave që kanë strukturë të ngjashme dhe që kryejnë funksione të njejta.
   • Janë katër llojesh : epiteliale, lidhore, muskulore dhe nervore.
    • Indi epitelial
    • Indi muskulor
    • Indi Nervor
    • Indi lidhor
  • Sistem
   • Teresia e organeve qe e ndertojne ate vendosen ne pika te ndryshme te trupit.
    • Psh: Sistemi i qarkullimit te gjakut.
  • Aparat
   • Teresia e organeve qe e ndertojne jane te vendosura njera pas tjetres.
    • Psh: Aparati tretes.
  • Organizmi
   • Ndertohet nga teresia e aparateve dhe sistemeve.
Report abuse
More Maps by This User