Enet e gjakut dhe vetite - Mind Map

Enet e gjakut dhe vetite Mind Map
 
 
 
 

Enet e gjakut dhe vetite - Mind Map

1 years ago by: Marsja
 
 
 • Enet e gjakut dhe vetite
  • Arteria
   • ene me 3 shtresa (ind lidhor, muskuli i lemuar, endoteli)
   • ene me hapesire te vogel
    • Idea
   • ene dalese nga zemra
   • ne qarkullimin e madh del O2 dhe ne qarkullimin e vogel CO2
  • Vena
   • ene me 3 stresa (ind lidhor, muskuj te holle, endoteli)
   • ka lumenin e madh
   • ne qarkullimin e madh del CO2 dhe ne qarkullimin e vogel del O2
    • Idea
   • ne prerje terthore ndodhen valvula me xhepa
  • Kapilare
   • ene me nje shtrese (endoteli)
   • lumeni eshte shume i vogel
    • Idea
   • formohen ne muret e organeve dhe ne muret e mushkerive
   • shkembejne gazet O2 dhe CO2
   • emertohen me emra:
    • arteriola
    • velula
Report abuse
More Maps by This User