Enet e gjakut, vetite - Mind Map

Enet e gjakut, vetite Mind Map
 
 
 
 

Enet e gjakut, vetite - Mind Map

1 years ago by: Marsja
 
 
 • Enet e gjakut, vetite
  • Arteria
   • ene me 3 shtresa
    • ind lidhor
    • muskul i lemuar
    • endoteli
   • ene me hapesire te vogel (lumen)
   • ene dalese nga zemra
   • ne qarkullimin e madh del O2 dhe ne qarkullimin e vogel CO2
  • Vena
   • ene me 3 shtresa
    • ind lidhor
    • muskuj te holle
     • Idea
    • endoteli
   • ene me hapesire te medha (lumeni)
   • ne prerje terthore ka valvula si xhepa
  • Kapilare
   • ene me nje shtrese te vetme (endoteli)
   • ene me hapesire te vogel (lumeni i vogel)
   • formohen nga muret e organeve dhe muret e mushkerise
   • shkembejne gazet O2 dhe CO2
   • emertohen
    • arteriola
    • velula
Report abuse
More Maps by This User