erisa Mind Map
 
 
 
 

erisa - Mind Map

2 years ago by: erisadalla
 
 
 • PJESET E KOMPJUTERIT
  • HARD DISKU-eshte "dyqan"informacion te komjuterit tuaj ne nje disk-nje pjate te veshtire te ngurte ose turre platters me siperfaqe magnetike
  • MAUSI-Mausi eshte nje pajisje e vogel qe perdoret per pike per te dhe zgjidhni artikuj ne ekranin e kopjuterit tuaj
  • TASTIERA-Nje tastiere eshte perdorur kryesisht per te shtypyr tekst ne kompjuterin tuaj.
  • MONITORI-Tregon informacion ne forme vizuale,duke perdorur tekst dhe grafike.Pjesa e monitoruar qe tregon informacionin quhet ekran.
  • PRINTERI-Transferon te dhenat nga nje kompjuter mbi leter
  • BOKSET-Jane perdorur per te luajtur te shendoshe.Ata mund te jete ndertuar ne njesi e sistemit ose te lidhur me kabllo
  • MODEMI-Nje modem eshte nje pajisje qe dergon dhe merr informacion kompjuter mbi nje linje telefonike apo kabllo me shpejtesi te larte
  • CD DHE DVD-Pothuajse te gjithe kompjuterat sot vijne pajisur me nje CD drive,zakonisht te vendosura ne frontin e njesise se sistemit.
Report abuse
More Maps by This User