Fakte rreth Automobilave - Mind Map

Fakte rreth Automobilave Mind Map
 
 
 
 

Fakte rreth Automobilave - Mind Map

1 years ago by: Erik Peshkepia
 
 
Fakte rreth Automobilave
 • Fakte rreth Automobilave
  • Idea
  • Historia e prodhimit të markave
   • Mercedes-Benz veturën e parë e prodhoi në vitin 1901.
    • Emri u dëgjua për herë të parë në vitin 1926 me Daimler-Benz por origjina fillon nga makina Mercedes e Daimler-Motoren-Gesellschaft e vitit 1901 dhe të makinës së Karl Benz e vitit 1886 Benz Patent Motorwagen, e cila njihet si automobili i parë i prodhuar. Sllogani i Mercedes-Benz është "Das Beste oder nichts" (Shqip: "Më të mirën ose asgjë"). Mercedes-Benz është pjesë e prodhuesve luksozë "German Big 3", bashkë me Audi dhe BMW, të cilat janë tre shitësit më të mëdhenj të makinave luksoze në botë
   • Audi veturën e parë e prodhoi në vitin 1909.
    • Audi është një kompani e cila merret me prodhimin, projektimin dhe ndërtimin e automobilave dhe motoçikletave. Kjo kompani ka shtrirje në të gjithë botën, me bazë në Ingolstadt të Gjermanisë. Emrin Audi e mori nga zbuluesi, August Horch. “Horch” do te thote te degjosh e qe ne gjuhen latine perkthehet AUDI. Kater rrathet qe janë ne logon e audit prezentojne 4 kompanite e automobilave qe janë bashkuar për te krijuar një kompani te vetme,e cila ne ditet e sotme quhet AUDI AG. Moto e Audi-t është Advancement through Technology qe do te thote përparim permes teknologjise. Kohet e fundit ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes ky sllogan është ndryshuar dhe është bere Truth in ngineering,qe do te thote e verteta ne inxhinieri. Audi bene pjese ne German Big 3 prodhuesit e makinave luksoze, me BMW dhe Mercedes-Benz qe kane shitjen me te madhe te makinave luksoze ne bote. Vlene te theksojme se Audi është pjese e kompanise Volkswagen nga viti 1966 dhe qe nga viti 2002 deri ne 2003, kompania kryesoi “Audi Brand Group”, një nengrup i Volkswagen qe ka ne perberje Audi-n,Seat-in dhe Lamborghini-n qe kryesisht janë te fokusuara ne vlera sportive, performancat e te cilave ishin nen pergjegjesine e kompanise Audi
   • Alfa Romeo veturën e parë e prodhoi në vitin 1910
    • Alfa Romeo është prodhues italian i automjeteve, themeluar në vitin 1910 në Torino. Alfa Romeo është pjesë e kompanisë Fiat Group që nga viti 1986. Kompania fillimisht njihej si A.L.F.A., shkurtesë kjo nga Anonima Lombarda Fabbrica Automobili.
  • Llojet e veturave sipas përdorimit
   • Vetura ekonomike
   • Vetura luksoze
   • Vetura sportive
  • Llojet e veturave sipas shfrytëzimit të energjisë
   • Vetura me benzinë
   • Vetura me naftë
   • Vetura me bateri
   • Vetura Hibride
Report abuse
More Maps by This User