Fan Noli Mind Map
 
 
 
 

Fan Noli - Mind Map

3 years ago by: XhulioKarçanaj
 
 
 • Veprat e Ismail Kadarese
  • Sprova, ese, studime dhe intervista
   • Autobiografia e popullit në vargje (1971)
   • Linja të largëta(1971)
   • Eskili, ky humbës i madh (1990)
   • Ftesë në studio(1990)
   • Dialog me Alain Bosquet (1996)
   • Kushëriri i engjëjve (1997)
   • Kombi shqiptar në prag të mijëvjeçarit të tretë (1998)
   • Kohë barbare (Nga Shqipëria në Kosovë) (2000)
   • Bisedë përmes hekurash (2000)
   • Poshtërimi në Ballkan (2004)
   • Dantja i pashmangshëm (2005)
   • Identiteti evropian i shqiptarëve (2006)
   • Mosmarrëveshja, mbi raportet e Shqipërisë me vetveten (2010)
   • Mbi krimin në Ballkan. Letërkëmbim i zymtë (2011)
   • Çlirimi i Serbisë prej Kosovës (2012)
  • Tregime, novela dhe drama
   • Ditë kafenesh (1962)
   • Qyteti i Jugut (1967)
   • Emblema e dikurshme (1977)
   • Gjakftohtësia (1980)
   • Koha e shkrimeve (1986)
   • Ikja e shtërgut (1999)
   • Vjedhja e gjumit mbretëror (1999)
   • Përballë pasqyrës së një gruaje (2001)
   • Bisedë për brilantet në pasditen e dhjetorit (2013)
   • Koha e dashurisë (rrëfim trekohësh) (2015)
  • Lirika, vjersha dhe poema
   • Frymëzime djaloshare (1954)
   • Endërrime Shekulli im(1961)
   • Përse mendohen këto male (1964)
   • Motive me diell (1968)
   • Princesha Argjiro (2003)
   • Ca pika shiu ranë mbi qelq (2005)
   • Kristal (2005)
   • Pa formë është qielli (2005)
  • Romane
   • Gjenerali i ushtrisë së vdekur (1963)
   • Përbindëshi (1965)
   • Dasma (1967)
   • Kështjella (1970)
   • Kronikë në gur (1971)
   • Dimri i vetmisë së madhe (1973)
   • Breznitë e Hankonatëve (1977)
   • Kamarja e turpit (1978)
   • Kush e solli Doruntinën (1980)
   • Prilli i thyer (1980)
   • Pallati i ëndrrave (1981)
   • Dosja H (1981)
   • Piramida (1992)
   • Shkaba (1995)
   • Hija (2003) Vajza e Agamemnonit (2003)
   • Pasardhësi (2003)
   • Darka e gabuar (2008)
   • E penguara (2009)
   • Aksidenti (2010)
   • Mjegullat e Tiranës (2014)
   • Kukulla (2015)
Report abuse
More Maps by This User