Filmat Mind Map
 
 
 
 

Filmat - Mind Map

3 months ago by: shyrete Misini
 
 
Mindview
 • Filmat
  • Aksion
   • Filmi aksion është një zhaner filmi në të cilën një ose më shumë heronj janë futur në një seri sfidash të cilat zakonisht përfshijnë dëmet fizike, skena lufte, dhunë dhe ndjekje te furishme.
   • Filmat aksion kanë tendencë për të shfaqur një karakter te shkathët, duke luftuar kundër mosmarrëveshje të pabesueshme, të cilat përfshijnë situata të rrezikshme për jetën ose një ndjekje e cila zakonisht përfundon në fitore për heroin.
   • Disa nga filmat aksion jane: Avengers, The transpoerter, etj.
  • Komedi
   • Komedia është një zhaner filmi në të cilin theksi kryesor është në humor.
   • Këto filma janë të dizenjuara për të bërë publikun të qesh dhe shpesh punohet me ekzagjerimin e karakteristikave për efekt humori.
   • Filmat në këtë stil tradicionalisht kanë një fund të lumtur (komedia e zezë është një përjashtim. Kur filmat u bën me zë gjatë viteve 1920, filmi komedi mori një tjetër ritëm, si e qeshura mund të rezultojë nga situata por edhe nga dialogu.
   • Disa nga filmat komedi jane: Minions, Inside Out, etj.
  • Thriller
   • Thriller është një zhaner i gjerë i filmit për letërsinë dhe televizionin,duke pasur shumë llojeshmëri të tjera.
   • Thrilleri karakterizohet dhe përcaktohet nga situatat që krijohen,duke i dhënë shikuesit ndjenjën e pritjes,papriturës,heshtjes dhe ankthit.
   • Filmat thriller e mbajnë audiencën në "ankth" duke parë se si një komplot ndërtohet drejt një kulmi. Thrilleri është zakonisht një komplot i nxitur, ku ai ose ajo paraqet pengesat që protagonisti duhet të kapërcejë.
   • Disa nga filmat Thriller jane:Insurgent, Bridge of Spies, etj.
  • Fantazi
   • Filmat fantazi janë filma që i përkasin zhanerit fantazi me tema fantastike, zakonisht përfshijnë magji, ngjarjet e mbinatyrshme, mitologji, folklor, ose botë ekzotike fantazish.
   • Zhaneri është konsideruar si një formë spekulative e disa zhanerave, edhe pse zhanerat mbivendosen.
   • Filmat fantazi shpesh kanë një element të magjisë, mitit, çudisë, ikje nga realiteti, dhe të jashtëzakonshmes
   • Disa nga filmat fantazi jane: The Lord of Kings, etj.
Report abuse
More Maps by This User