Gjaku, perberja, roli - Mind Map

Gjaku, perberja, roli Mind Map
 
 
 
 

Gjaku, perberja, roli - Mind Map

1 years ago by: Marsja
 
 
 • Gjaku, perberja, roli
  • Rruazat e kuqe
   • jane qeliza pa berthame
   • kane forme te dylugte
   • meshkujt
    • 5mil/mm3
   • femrat
    • 4.5x10-6mm3
   • jetojne 120 dite
    • Idea
   • prodhohen ne palcen e kuqe te eshtres (kockes)
   • transportojne O2, CO2
  • Rruazat e bardha
   • ndahen ne 3 grupe
    • A- gramulocite; qeliza qe aktivizojne sistemin imunitar
    • B- monocide; shnderrohen ne matrofage dhe bejne fogocitozen e qelizave
   • C- linfocite, 2 llojesh
    • T- kunder virus
    • B- kunder baktereve
   • kane forme te c'rregullt
  • Pllakezat
   • zgjatime citoplazmike te qelizave makrokariocide te cilat shkeputen ne kuakolimin e gjakut
Report abuse
More Maps by This User