GJUHET E PROGRAMIMIT - Mind Map

GJUHET E PROGRAMIMIT Mind Map
 
 
 
 

GJUHET E PROGRAMIMIT - Mind Map

3 months ago by: Anisa Peposhi
 
 
 • GJUHET E PROGRAMIMIT
  • HTTP(Hypertext Transfer Protocol
   • HTTP funksionon si një protokoll kërkesë-përgjigje në modelin e llogaritjes klient-server. Një shfletues uebi, për shembull, mund të jetë klienti dhe një aplikacion që ekzekutohet në një kompjuter që pret një faqe në internet mund të jetë serveri. Klienti paraqet një mesazh kërkese HTTP në server. Përgjigja përmban informacion mbi statusin e përfundimit në lidhje me kërkesën dhe gjithashtu mund të përmbajë përmbajtje të kërkuar në trupin e saj të mesazheve.
  • HTML(Hypertex Markup Language)
   • Hypertext Markup Language (HTML) is the standard markup language for documents designed to be displayed in a web browser. Web browsers receive HTML documents from a web server or from local storage and render the documents into multimedia web pages. HTML describes the structure of a web page semantically and originally included cues for the appearance of the document.
  • PHP(Hypertext Preprocessor)
   • PHP është një gjuhë skriptimi për qëllime të përgjithshme, veçanërisht e përshtatshme për zhvillimin e faqeve të internetit. Ajo u krijua fillimisht nga programeri danez-Kanadez Rasmus Lerdorf në 1994. Zbatimi i referencës PHP prodhohet tani nga Grupi PHP. PHP fillimisht qëndronte për Personal Home Page, por tani qëndron për iniciativën rekursive PHP. Kodi PHP zakonisht përpunohet në një server në internet nga një interpretues PHP i zbatuar si një modul.
  • JS(Java Script)
   • JavaScript shpesh e shkurtuar si JS, është një gjuhë programimi që përputhet me specifikimet ECMAScript. Java Script është i nivelit të lartë, shpesh i përpiluar në kohë, dhe multi-paradigmë. Ka sintaksë me kllapa kaçurrelë, shtypje dinamike, orientim të objektit të bazuar në prototip dhe funksione të klasit të parë.
  • CSS(Cascarding Style Sheets)
   • Cascading Style Sheets (CSS) është një gjuhë e stilit që përdoret për të përshkruar prezantimin e një dokumenti të shkruar në një gjuhë të shënjuar siç është HTML. [1] CSS është një teknologji gur themeli i Rrjetit MbarëBotëror, krahas HTML dhe JavaScript.CSS është krijuar për të mundësuar ndarjen e prezantimit dhe përmbajtjes, duke përfshirë paraqitjen, ngjyrat dhe shkronjat.
  • PYTHON
   • Python është një gjuhë programuese e interpretuar, e nivelit të lartë dhe e qëllimit të përgjithshëm. Ajo thekson lexueshmërinë e kodit me përdorimin e dukshëm të hapësirës së bardhë të rëndësishme. Ndërtimet e saj gjuhësore dhe qasja e orientuar drejt objektit synojnë të ndihmojnë programuesit të shkruajnë kod të qartë, logjik për projekte të vogla dhe të mëdha.
  • SWIFT
   • Swift është një gjuhë programimi për qëllime të përgjithshme, me shumë paradigmë, e përpiluar e zhvilluar nga Apple Inc. dhe komuniteti me burim të hapur, i lëshuar për herë të parë në 2014. Swift u zhvillua si një zëvendësim i gjuhës së mëparshme të programimit të Apple Objektivi-C, si Objektivi-C kishte qenë kryesisht e pandryshuar që nga fillimi i viteve 1980 dhe u mungonin tiparet moderne të gjuhës. Swift punon me kornizat Apple dhe Cocoa Touch, dhe një aspekt kryesor i dizajnit të Swift ishte aftësia për të ndërvepruar me trupin e madh të kodit ekzistues Objektiv-C të zhvilluar për produktet Apple gjatë dekadave të mëpa
  • ASP.NET
   • ASP.NET është një kornizë e aplikacioneve në internet me burim të hapur, nga ana e serverit, e krijuar për zhvillimin e uebit për të prodhuar faqe dinamike në internet. Wasshtë zhvilluar nga Microsoft për të lejuar programuesit të ndërtojnë faqe dinamike, aplikacione dhe shërbime.
Report abuse
More Maps by This User