Gjuhet e programimit1 - Mind Map

Gjuhet e programimit1 Mind Map
 
 
 
 

Gjuhet e programimit1 - Mind Map

3 months ago by: arba abra
 
 
 • Gjuhet e programimit
  • C
   • E njohur si paraardhesja e te gjithe gjuheve programuese, C eshte lansuar ne 1972
  • Java
   • Padyshim nje nga gjuhet me te popullarizuara ne bote.Perdoret per qellime te ndryshme,qe nga aplikacionet Android e deri te aplikacionet komplekse kompjuterike
  • C++
   • E bazuar ne C, e cila gjen perdorim te gjere edhe ne koherat moderne. C++ gjen aplikim ne shume fusha si: krijimi i software kompjuterik, aplikacione mobile etj.
  • PHP
   • Gjuhe skriptuese qe ekzekutohet ne server-side dhe perdoret per te krijuar web-faqet e shkruara ne HTML
  • Python
   • Python eshte padyshim nje nga gjuhet me te zhdervjellta me nje diversitet te larte perdorimesh
  • Fjori Rushit
Report abuse
More Maps by This User