GJUHET E PROGRAMIMIT1 - Mind Map

GJUHET E PROGRAMIMIT1 Mind Map
 
 
 
 

GJUHET E PROGRAMIMIT1 - Mind Map

3 months ago by: Fabjola Boshku
 
 
 • GJUHET E PROGRAMIMIT
  • JAVA
   • Bazohet në klasa dhe është gjuhë e orientuar drejt objekteve. Një ndër gjuhët më të kërkuara për zhvillimin e softuerëve, aplikacioneve mobile apo përmbajtjeve ne ueb. Punon në shumë sisteme operative pasi është gjuhë cross-platform
  • C
   • Më tepër e kërkuar për përdorim të përgjithshëm edhe pse mbetet më e përdorura. Ofron bazat edhe për gjuhë si C#, Java, JavaScript dhe Python. Përdoret më tepër për implementimin e sistemeve operative dhe aplikacioneve të ndërfutura.
  • PHP
   • PHP (Hypertext Processor) është një gjuhë skript e projektuar për të krijuar uebfaqe dinamike dhe aplikacione. Mund të përfshihet direkt në dokumentet e HTML-së në vend që të ekzistojë si e veçantë. Kjo është ajo që e ka bërë shumë popullore mes zhvilluesve. PHP fuqizon mbi 200 milionë uebfaqe, përfshi WordPress, Facebook etj.
  • JAVASCRIPT
   • Gjuhë skript client-side dhe server-side. Shumicën e sintaksës e merr nga C. Mund të përdoret në shume shfletues uebi dhe konsiderohet thelbësore për të zhvilluar funksione uebi të animuara apo interaktive. Është përdorur në funksionalitete shtesë të Chrome, Safari, Adobe etj.
Report abuse
More Maps by This User