Gjuhet e programimit1(1) - Mind Map

Gjuhet e programimit1(1) Mind Map
 
 
 
 

Gjuhet e programimit1(1) - Mind Map

3 months ago by: Erisa Nezha
 
 
 • Gjuhet e programimit
  • PYTHON
   • Python vazhdon të jetë një nga gjuhët më të mira të programimit që çdo zhvillues duhet të mësojë këtë vit. Gjuha është e lehtë për tu mësuar dhe ofron një kod të pastër dhe të strukturuar mirë, duke e bërë atë mjaft të fuqishëm për të ndërtuar një aplikacion të mirë në internet. Python mund të përdoret për aplikacione në internet dhe desktop, aplikacione desktop të bazuara në GUI, mësim makine, shkencë të dhënash dhe servera rrjeti. Gjuha e programimit gëzon mbështetje të jashtëzakonshme të komunitetit dhe ofron disa biblioteka, korniza dhe module me burim të hapur që e bëjnë zhvillimin e aplikacioneve një cakewalk.
  • KOTLIN
   • Kotlin është një gjuhë programimi për qëllime të përgjithshme me konkluzionin e tipit. Eshtë krijuar për të qenë plotësisht i ndërveprueshëm me Java. Për më tepër, që nga koha kur Android e njoftoi atë si gjuhën e saj të parë, Kotlin ofron karakteristika që kërkojnë zhvilluesit. Ai kombinon pa përpjekje tiparet e programimit të orientuara drejt objektit dhe funksionale brenda tij.Ndërveprimi i lehtë midis Java dhe Kotlin e bën zhvillimin e Android më të shpejtë dhe të kënaqshëm. Meqenëse Kotlin adreson çështjet kryesore të paraqitura në Java, disa aplikacione Java rishkruhen në Kotlin. Për shembull, markat si Coursera dhe Pinterest tashmë janë zhvendosur në Kotlin për shkak të mbështetjes së fortë të veglave.
  • JAVA
   • Java ka qenë një nga gjuhët më të njohura të programimit që përdoret për zhvillimin e aplikacioneve nga serveri. Java është një zgjedhje praktike për zhvillimin e aplikacioneve Android pasi mund të përdoret për të krijuar programe dhe platforma shumë funksionale. Kjo gjuhë programimi e orientuar drejt objektit nuk kërkon një infrastrukturë specifike hardware, është lehtësisht e menaxhueshme dhe ka një nivel të mirë sigurie. Për më tepër, është më lehtë të mësosh Java në krahasim me gjuhë të tilla si C dhe C ++. Nuk është çudi, gati 90 për qind e firmave të Fortune 500 mbështeten te Java për aplikimet e tyre në desktop dhe projektet e zhvillimit të prapavijës.
  • JavaScript/ NodeJS
   • JavaScript (i njohur gjithashtu si NodeJS) është një gjuhë e popullarizuar midis zhvilluesve që kanë nevojë të punojnë në programimin nga ana e serverit dhe nga ana e klientit. Isshtë i pajtueshëm me disa gjuhë të tjera programimi, duke ju lejuar të krijoni animacione, të konfiguroni butona dhe të menaxhoni multimedia.Për shkak të shpejtësisë së tij të lartë dhe azhurnimeve të rregullta vjetore, JavaScript është një hit i fundit në fushën e IT. Firmat me reputacion si Netflix, Uber, PayPal dhe disa fillestarë përdorin JavaScript për të krijuar faqe dinamike në internet që janë të sigurta dhe të shpejta. Në fakt, Raporti i Shkathtësive të Zhvilluesve të vitit 2018 nga HackerRank ndan se JavaScript është aftësia kryesore e programimit që kërkohet nga kompanitë sot.
  • SWIFT
   • Swift është një gjuhë programimi e përpiluar me qëllim të përgjithshëm e zhvilluar nga Apple që u ofron zhvilluesve një sintaksë të thjeshtë dhe kohezive. Isshtë ndikuar thellësisht nga Python dhe Ruby që është i shpejtë, i sigurt dhe i lehtë për t’u mësuar. Për shkak të shkathtësisë së saj dhe aplikacioneve praktike, Swift ka zëvendësuar Objektivin-C si gjuha kryesore për aplikacionet që lidhen me Apple.Më tej, meqenëse Swift promovohet nga Apple, popullariteti i saj dhe mbështetja e komunitetit po rritet. Në fakt, një studim i 110 aplikacioneve kryesore në dyqanin e aplikacioneve tregoi se 42 përqind e aplikacioneve tashmë përdorin Swift.
  • GO
   • Go është mjaft një gjuhë e re programimi në nivelin e sistemit që ka një fjalor të përqendruar dhe rregulla të thjeshta të studimit. Ai ndërthur aspektet më të mira të programimit funksional dhe stilet e orientuara drejt objektit. Go është gjuha me rritjen më të shpejtë në Github, që synon të zëvendësojë gjuhë si Java dhe C ++.Një studim i Stack Overflow zbulon se Go është gjuha e pestë më e preferuar midis zhvilluesve sot. Kjo sepse, Go zgjidh çështje si përpilimi dhe ekzekutimi i ngadaltë në sistemet e mëdha të shpërndara të softverit.
Report abuse
More Maps by This User