Imuniteti aktiv dhe pasiv, vaksinat - Mind Map

Imuniteti aktiv dhe pasiv, vaksinat Mind Map
 
 
 
 

Imuniteti aktiv dhe pasiv, vaksinat - Mind Map

1 years ago by: Marsja
 
 
 • Imuniteti aktiv dhe pasiv, vaksinat
  • Imunitet aktiv
   • mbrojtje kunder nje patogjeni ne saje te prodhimit te antitrupave
   • mund te formojme nje imunitet aktiv duke u prekur nga nje semundje dhe duke e kaluar ate, dhe duke u vaksinuar me patogjene te dobesuar
  • Imunitet pasiv
   • mbrojtje afatshkurter kunder ne patogjeni ne saje te antitrupave te marre nga nje individ tjeter
  • Vaksina
   • ne cdo vend te botes, femijet vaksinohen ne mosha te ndryshme gjate rritjes
   • vaksinat i imunizojne femijet kunder semundjeve te shkaktuara nga patogjenet.
   • nje vaksine permban baktere ose viruse te dobesuara ose te vdekura qe normalisht shkaktojne semundje
   • keta patogjene kane te njejtet antigjene si ''normalet'' por nuk jane ne gjendje te shkaktojne semundje.
Report abuse
More Maps by This User