Kanalet e Transemtimit - Mind Map

Kanalet e Transemtimit Mind Map
 
 
 
 

Kanalet e Transemtimit - Mind Map

2 years ago by: Albi Spaho
 
 
 • Kanalet e Transemtimit
  • Kanalet e Transmetimit Kabllor
   • Kablloja koaksiale
    • Kabllot me Te Lira,me te zankonshme, fuqi e ulet e sinjalit ne largesi te vogel.
    • Perdorimi:Televizore Kabllor
   • Kablloja e ciftezuar
    • STP
     • Perbehet nga 8 tela,(4 gr nga 2 tela.),minimizon zhurmen elektrike,valet elemag,radiofonike.Maks 100m,10-100Mbps
    • UTP
     • E ngjashme me STP,jo e izoluar,instalohet me lehte se ajo,100m,10-100Mbps
    • Perbehet nga dy tela te izoluar,ne menyre te pavarur,te perdredhur.
   • Kablloja Fiber Optike
    • Perbehet nga Fibra Optike,perdorin driten per tansportimin e te dhenave.Teknologji e re,e kushtueshme,transportojne me shpejt me shume te dhena ne largesi te medha.
  • Kanalet e Transemtimit Jokabllor
   • Komunikimi Wirless
    • Komunikimi wireless ose pa tel,nuk perdoren kabllot per transmetimin e informacionit largesia ndryshon nga pak metra ne ato miliona kilometra.
    • Paisjet qe mbeshteten ne kete lloj komunikimi jane : smartphones,telefonat pa tel,GPS per lokalizim,kompjuterat dhe satelitet.
    • Idea
   • Kanalet Kryesore per transmetime wireless
    • Valet radio
     • Jane Perdorur per largesi te medha komunikimi.Valet kalojne permes objekteve te ndryshme dhe kapen nga marresit e tyre.
    • Rrezet Infra te kuqe
     • Nje nga format me te vjetra te komunikimit pa kabell dhe bazohet ne rrezatimin elektromagnetik.Perdoret per madhesi te vogla.
    • Mikrovalet
     • Jane me te perdorurat ne mjediset e transmetimit wireless.
    • Bluetooth
     • Kanal tjeter komunikimi wireless per distanca 3m deri 100m.Dy paisje mund te lidhen me njera tjt duke formuar keshtu nje rrjet te vogel.
     • Paisjet ku perdoren: Smartphone,Laptop,PC, Kamera Digjitale,kufjet, tastiera,mausi pa tel.
Report abuse
More Maps by This User