Kanalet e transmetimit kabllor - Mind Map

Kanalet e transmetimit kabllor Mind Map
 
 
 
 

Kanalet e transmetimit kabllor - Mind Map

3 months ago by: MIrsela Kuka
 
 
 • Kanalet e transmetimit kabllor
  • Kablloja koaksiale
   • Eshte nje nga kabllot me te lira dhe te zakonshme.
   • Eshte e pershtatshme per transmetimin e sinjalit me fuqi te ulet.
  • Kablloja e ciftezuar
   • Kablloja STP
    • Kjo kabllo eshte e izoluar dhe perbehet nga 8 tela te ciftezuara.
    • Gjatesija e transmetimit te saj shkon deri ne 100m ndersa brezi i transmetimit 10-100 Mbps.
   • Kablloja UTP
    • Kjo kabllo nuk eshte e izoluar dhe instalohet me lehte se kablloja STP.
    • Gjatesija e transmetimit te saj shkon deri ne 100m ndersa brezi i transmetimit 10-100 Mbps.
  • Kablloja me fiber optike
   • Perbehet nga fibra optike , te cilat perdorin driten per transmetimin e te dhenave.
   • Ndermjet kesaj kablloje mund te transmetohen me shpejtesi dhe largesi te madhe nje game te dhenash.
Report abuse
More Maps by This User