Kanalet e transmetimit7 - Mind Map

Kanalet e transmetimit7 Mind Map
 
 
 
 

Kanalet e transmetimit7 - Mind Map

1 years ago by: taehyungonlylove
 
 
 • Kanalet e transmetimit
  • Kanalet e transmetimit kabllor
   • kablloja koaksiale
    • eshte nje nga kabllot me te lira , e perdorshme per transmetimin e sinjalit me fuqi te ulet ne nje largesi te vogel.
   • kablloja e ciftezuar
    • perbehet nga tela te izoluar te pavarur , ekzistojne dy lloje kabllosh cift
     • kablloja STP
      • minimizon zhurmen elektrike.eshte e izoluar dhe perbehet nga 8 tela te ciftezuar.
     • kablloja UTP
      • eshte e ngjashme me STP por nuk eshte e izoluar dhe instalohet me lehte .
   • kablloja me fiber optike
    • perbehet nga fibra optike . eshte teknologji e re dhe teper e kushtueshme .
  • Kanalet e transmetimit jokabllor (wireless)
   • Komunikimi wireless
    • eshte transferimi i informacionit ne largesi pa perdorur kabllot .disa paisje te rendesishme ne komunikimet wireless jane : telefonat pa tel , GPS , kompjuterat etj.
   • kanalet kryesore per transmetime wireless jane :
    • valet radio
     • jane pordorur ne komunikimin radio ,komunikimet satelitore , radaret ,rrjetet kompjuterike.
    • rrezet infra te kuqe
     • bazohen ne rrezatimin elektromagnetik.
    • mikrovalet
     • me te perdorurat ne mjediset e transmetimit wireless . perdoren ne komunikimin celular .
    • bluetooth
     • shembuj : telefona celulare , kompjutera personale , laptop , kamera digjitale . nepermjet kesaj teknologjie paisjet mund te lidhen me njera-tjetren ne te njejten kohe .
Report abuse
More Maps by This User