Kenget e Milosaos (komenti) - Mind Map

Kenget e Milosaos (komenti) Mind Map
 
 
 
 

Kenget e Milosaos (komenti) - Mind Map

3 years ago by: can marku
 
 
 • Kenget e Milosaos Kenga 1 (komenti)
  • Subjekti
   • Personazhi
    • ishte zgjuar
     • hareshem
     • i gezuar
     • i emocionuar
     • i frymezuar
    • e sheh boten
     • te bukur
     • me sy ndryshe
    • kishte mberritur me pare ne vendlindje
    • ishte njohur me muzen
     • pellumbesha e Anakreonit
    • perzierje
     • emocionesh
     • mendimesh
    • emocione prej saj
     • nxitje per te shkruar
    • fibrilim hera-heres shperthyes
     • permen shpesh fjalen "hareja"
     • Perdor
      • personifikime
      • krahasime
       • si ato lule ishte dhe qielli
      • emocione te papermbajtuar
      • 2 vargjet e fundit
       • Erotike dhe sensuale
       • pike kulminante artistike
  • Njohja
   • Djalosh i ri
    • ne lule te rinise
    • u zgjua ne mengjes
     • veshtronte cdo gje perreth
      • lisat
      • qiellin
      • detin
      • arat me rrush
    • gjithcka
     • perfekte
     • me e bukur ate dite
    • dicka jo e zakonshme per nje shpirt rinor
     • frymezuar nga muza
     • mendonte se ishte perzgjedhur
      • per te qene me te
    • frymezim ngado
     • i kujtohet ajo
      • bukuria e saj
     • emocionohet dhe i vijne ne mendje
      • mendime shperthyese emocionale
   • Cfare nuk kuptoj
    • Vargjet e para
     • sikur poeti sapo ishte kthyer ne atdhe
     • po habitej nga bukuria e atdheut
    • me pas
     • na tregon
      • "atehere" kur kishte ardhur ishte njohur me muzen e tij
    • pse ate dite
     • atdheu aq i bukur
     • e habiste ai ndryshim
    • menyra si i shohim apo kuptojme gjerat
     • koshienca
     • emocionet
     • ai e kishte ndryshuar kete menyre
  • Muza
   • frymezimi i tij
   • e bukura sublime
   • me e mira nga te gjitha
  • Struktura
   • poeme epiko-lirike
   • vargje pa rime
   • nje strofe e vetme
   • trajte metrike dhe muzike e vjeter shqipe
   • nuk bazohet ne numer vargjesh
  • Gjuha artistike
   • figurat letrare
    • bota nderron lisa
     • metafore
    • uji i ri kalteron
     • epitet metaforik
    • dheut i kishin hije
     • metafore
    • si hareja, kur te shtrat mbremanet , vajza e ngrohte ndien per te parezen siset qe m'i fryhen
     • similitude
    • e moçme
     • epitet
    • si ato lule qielli
     • krahasim
    • lumbardha
     • simbol
    • kallezoret po kendonin
     • personifikim
    • s'e thau bora
     • metafore
    • s'e pergjaku shigjeta
     • metafore
    • nje hare me rodhi kurmit
     • metafore
    • u zbuluan bashke me detin
     • metafore
    • si hareja qe del sysh
     • similitude
    • lule liu ne ate ninulle qeshin
     • personifikim
    • e bardha shpia ime
     • inversion
    • vate e su ktheve
     • antiteze
    • me zgjoi duke ferfelluar
     • metafore
  • Reflektimi
   • gjithesecili brenda vetes
    • ndjenja te pastra
    • emocione te bukura
   • jo te gjithe emocionet
    • i kuptojme
    • i shprehim
   • nxjerrja ne pah e ndjenjave
    • nje muze
    • nje frymezim
   • mosha jone
    • me e hareshmja
    • me shperthyesja
    • me emocionuesja
   • nuk mund ta shohim boten si ai
    • pa frymezim
    • pa koshience
   • gjerat per ne
    • te zakonshme
    • te njohura
     • si per Milosaon ne fillim
    • duhen nxitur
     • qe te arrihet shperthim emocional;
   • per njohuje te emocioneve dhe botes se brendshme
    • gjetja ose krijimi i muzes
   • duhet muza
    • na fibrilon
    • na frymezon
    • na konfuzon
    • na ben koshient per ndjenjat brenda nesh
  • Kuptimi
   • lindje te koshiences
   • fillon
    • te kuptoje
    • te zgjohet
     • ia dhuron muza
    • te shohe anen me te bukur te gjerave
   • nese kemi fat sipas tij
    • muza do te vije te ne sikurse atij
   • koshienca e fituar nga muza
    • shbirilon boten tone emocionale
    • nxjerr ne pah ndjenjat
     • me te pastra
     • me shperthyese
     • me te bukura shpirtertore
   • ne fillim
    • konfuzion emocional i personazhit
    • kupton ndryshimin tek ai
  • Ideja
   • shfaqet
    • gezim i personazhit
    • lumturi shpirterore
   • kemi
    • zgjim emocional shpirteror te autorit
    • frymezimin e tij nga dikush
     • muza
    • ndjenja te clirta dashurie
   • na deshmon
    • emocionet me te gezuara e te hareshme
     • ne pah nga muza
     • njeriu frymezohet
  • Tema
   • hareja lumturia rinore e jetes
  • Tematika
   • emocionet dhe ndjenjat njerezore
Report abuse
More Maps by This User