Kompjuteri- Melita Mirena - Mind Map

Kompjuteri- Melita Mirena Mind Map
 
 
 
 

Kompjuteri- Melita Mirena - Mind Map

29 days ago by: Melita Mirena
 
 
 • Kompjuteri
  • Minikompjuterë
   • Të vegjël
   • Të lirë
   • Punojnë me disa procesorë
   • Numër të madh konsumatorësh (4-1000) dhe detyrash pa nevojën e kompjuterëve të shtrenjtë
   • Shfrztëzohen për kontrollin e komunikacionit ajror ose për automatizimin e fabrikve
  • Mikrokompjuterë (kompjuterë personal)
   • Më të vegjël
   • Më të lirë
   • Për punë të një konsumatori
   • Kanë vetëm një procesor dhe ka mundësi të kufizuara
   • Shfrytëzohet për punimin e teksteve, për programim, për dizanj grafik, për argëtim etj.
   • Ndahet në kompjuter statik dhe personal
    • Statik
    • Personal
  • Kompjuterë të mëdhenj (mainframe)
   • Të shpejtë
   • Të fuqishëm
   • Të shtrenjtë
   • Shfrytëtohen në organizata të mëdha, institucione shtetërore etj.
   • Numër të madh konsumatorësh dhe detyrash
  • Superkompjuterë
   • Më të shpejtë
   • Më të fuqishëm
   • Më të shtrenjtë
   • Zbatohen për qëllime ushtarake e shkencore
   • Realizojnë numër të vogël të detyrave
Report abuse
More Maps by This User