Kundrinori i drejtë dhe i zhdrejtë - Mind Map

Kundrinori i drejtë dhe i zhdrejtë Mind Map
 
 
 
 

Kundrinori i drejtë dhe i zhdrejtë - Mind Map

3 years ago by: Mariglend
 
 
 • Kundrinori i drejtë dhe i zhdrejtë
  • Perkufizim
   • gjymtyre e dyte
    • varet dhe drejtohet nga nje gjymtyr tjeter
    • lidhet drejtperdrejt me foljen
     • e shtjelluar
     • e pashtjelluar
   • shprehet me
    • emra frymeroresh
    • sendesh
     • bie veprimi i kryefjales
    • peremra
    • grup fjalesh
   • gjymtyre e domosdoshme
    • folje kalimtare
     • kerkon kundrinor
  • Kundrinori i drejte
   • varet nga
    • folja
     • ploteson kuptimin
     • e drejton ne rrasen kallzore
     • e shtjelluar
      • Mora nje liber ne bibloteke.
     • e pashtjelluar
      • U nisa per te marre nje liber ne bibloteke.
   • u pergjigjet pyetjeve
    • ke?
    • Cfare?
    • cilin/cilen?
   • Shprehet me:
    • emer
     • Fike driten!
    • grup emeror
     • Fike ate drite!
    • peremer
     • Nuk shoh gje.
    • ndajfolje te emerzuar
     • Pse e anashkalon pse-ne?
    • trajte te shkurter te peremrit vetor
     • Nuk e kujtoj me.
     • qendrojne prane foljes
      • para
       • Nuk me kujtohet asgje.
      • pas
       • Merre shtruar.
      • ne mes
       • Mbyllini librat.
   • Mund te rimeret
    • me trajta te shkurtra peremerore
     • i shprehur ne fjali
      • E mbylle deren? E mbylla.
     • jo i shprehur ne fjali
   • Rend te lire ne fjali
    • per arsye stilistikore
    • ruan lidhjet me fjalet drejtuese
  • Kundrinori i zhdrejt
   • varet nga:
    • Folja
     • ploteson kuptimin e saj
     • e drejton ne rrasen dhanore
     • e shtjelluar
      • Njerezve u ishte sosur durime
     • e pashtjelluar
      • Duhet guxim per t'iu afruar ketij mali
   • u pergjigjet pyetjeve
    • kujt?
    • cilit?
    • ciles?
   • shprehet me:
    • emer
     • U shkrove prinderve?
     • rimeret nga nje trajte e shkurter peremerore
    • grup emeror
     • Nuk di t'i pergjigjem kesaj pyetje
    • peremer
     • Po u drejtohem te gjitheve.
    • ndajfolje te emerzuar
     • Ai u trembet pseve.
    • trajte te shkurter te peremrit vetor
     • Me thuaj te verteten.
   • del i shoqeruar me parafjale
    • Rasat
     • emerore
     • kallzore
     • rrjedhore
Report abuse
More Maps by This User