Letersia, tremujori 1 (Qasja) - Mind Map

Letersia, tremujori 1 (Qasja) Mind Map
 
 
 
 

Letersia, tremujori 1 (Qasja) - Mind Map

3 years ago by: Gentiana Deda
 
 
Literature Portfolio Homework
 • Letersia, tremujori 1 (Qasja)
  • Teoria e letersise
   • Letersia dhe gjinite letrare
    • Kujtojme
    • Idea
   • Vecorite e llojeve te gjinise epike
    • Kujtojme
    • Llojet e gjinise epike
     • Poema epike
     • Miti
     • Legjenda
     • Perralla
     • Tregimi
     • Novela
     • Romani
   • Vecorite e llojeve te lirikes dhe dramatikes
    • Lirika
     • Kujtojme
     • Llojet e gjinise lirike
      • Elegjia
      • Himni
      • Soneti
      • Lirika moderne
    • Dramatika
     • Kujtojme
     • Llojet e gjinise dramatike
      • Tragjedia
      • Komedia
      • Drama
   • Figurat letrare
    • Kujtojme
    • Klasifikimi i figurave letrare
     • Figurat e kuptimit
      • Krahasimi
      • Personifikimi
      • Antiteza
      • Kontrasti
      • Hiperbola
      • Litota
      • Grotesku
      • Simboli
      • Paralelizmi figurativ
     • Figurat e shqiptimit poetik
      • Pyetja retorike
      • Pasthirrma
      • Apostrofa
      • Reticenca
      • Pretericioni
      • Perseritja
      • Epanastrofeja
      • Epanalepsa
      • Epifora
      • Anafora
      • Aliteracioni
      • Paronomazia
      • Onomatopeja
      • Optacioni
      • Asonanca
      • Konsonanca
     • Figurat e fjaleve dhe shprehjeve
      • Metafora
      • Katakreza
      • Metonimia
      • Sinekdoka
      • Ironia
      • Sarkazma
      • Asteimi
      • Paradoksi
      • Oksimoroni
      • Perifraza
      • Epiteti
      • Alegoria
      • Eufemizmi
      • Antonomazia
     • Figurat e sintakses poetike
      • Inversioni
      • Konversioni
      • Enumeracioni
      • Gradacioni
      • Elipsa
      • Pleonazma
      • Asidenti
      • Polisidenti
      • Kiazma
     • Figurat e leksikut poetik
      • Sinonimet
      • Antonimet
      • Homonimet
      • Arkaizmat
      • Neologjizmat
      • Dialektizmat
      • Barbarizmat
  • Romantizmi
   • Levizja kulturore (Romantizmi)
    • C'eshte romantizmi?
     • Koha
     • Origjina e fjales "romantik"
     • Dallimet mes klasicizmit dhe romantizmit
      • Fjalet kyce te klasicisteve dhe romantikeve
     • Datat e lindjes se romantizmit ne disa vende evropiane
     • Manifesti i romantizmit
     • Heroi i romantizmit
    • Kushtet historike e shoqerore te lindjes dhe zhvillimit te romantizmit
     • Identiteti romantik
     • Romantizmi i perjetshem
    • Pararomantizmi
     • Sentimentalizmi
     • Romani gotik me subjekte te frikshme
     • Karakteristikat e pararomantizmit dhe rendesia e tij
    • Stuhi dhe vrull
     • Kushtet ekonomike dhe politike
     • Stuhi dhe vrull
     • Risite e levizjes
     • Tiparet themelore te politikes se levizjes "Stuhi dhe vrull"
     • Perfaqesuesit kryesore te levizjes
    • Zhvillimi i romantizmit ne hapesire dhe ne kohe
     • Romantizmi ne Gjermani
     • Romantizmi ne Angli
     • Romantizmi ne France
     • Romantizmi ne Itali
     • Romantizmi ne Amerike
     • Romantizmi ne Spanje
     • Romantizmi ne Rusi
     • Shkrimtare te periudhes se romantizmit
    • Drejtimet kryesore te romantizmit
     • Shkrimtare patriote, energjike dhe me ideale sublime
     • Shkrimtare melankolike e te deshperuar
    • Tiparet e romantizmit
     • Kulti i ndjenjes, idealizim i pasioneve, analize subjektive e botes se brendshme shpirterore
     • Parime te reja letrare artistike, te cliruara nga skemat e ngurta klasiciste
     • Heronj te jashtezakonshem ne rrethana te jashtezakonshme
     • Tema e se kaluares
     • Kulti i natyres
     • Pershkrimi piktoresk e i gjalle
     • Gjuha dhe mjetet figurative te pasura e te fuqishme
    • Gjinite dhe llojet letrare
     • Poezia
     • Proza
     • Teatri
   • Veprat
    • Fausti
     • Autori: Johan Volfgang Gete (1749-1832)
      • Pershkrim i shkurter
      • Jeta
       • Femijeria
       • Ne Lajpcig dhe Strasburg
       • Ne Veklar
       • Ne Vajmar
       • Udhetimi ne Itali
       • Rikthimi ne Vajmar
       • Vitet e fundit
      • Vepra
       • Periudhat e krijimtarise se Getes
       • Gete poet
        • Pershkrimet
        • Lirikat
        • Himnet
        • Baladat
        • Divani perendimor-lindor
       • Gete dramaturg
        • Dramat historike
         • "Geci i Berlihingenit"
         • "Egmonti"
        • Dramat etike
         • "Ifigjenia ne Tauride"
         • "Torkuato Taso"
       • Gete narrator
        • "Vuajtjet e djaloshit Verter"
        • "Afrite perzgjedhese"
        • "Vilhelm Majsteri"
     • Analize vepre
      • Perpunimi i gjate dhe kompleks i Faustit
       • Datat e kompozimit
      • "Urfaust", kryevepra e levizjes "Stuhi dhe vrull"
      • Tradita e Faustit
       • Xhorxh Faust: Frymezim per shume artiste
        • Shkrimtare
        • Kompozitore
       • Pakti me djallin ne kembim te diturise
      • Struktura dhe temat
       • Struktura
        • Kushtimi
        • Prologu ne teater
        • Prologu ne qiell: Sfida mes Zotit dhe Mefistofelit
        • Pjesa e pare (Mikrokozmosi)
         • Pakenaqesia e Faustit
         • Pakti me djallin
         • Takimi me Margariten
         • Aventurat e Faustit dhe vdekja e Margarites
        • Pjesa e dyte (Makrokozmosi)
         • Akti I: Zgjimi i Faustit
         • Akti II: Homonkulusi
         • Akti III: Fausti dhe Helena
         • Akti IV: Veprimtaria e Fausit ne dobi te njerezimit
         • Akti V: Fausti kolonizator dhe utopist
         • Vdekja e Faustit
       • Temat qe trajton
        • Fjalet kyce te Fausti
      • Gjinia dhe forma
       • Veper alegorike?
       • Interpretimi alegorik
       • Vendi dhe koha
       • Gjinia
      • Personazhet
       • Fausti
       • Mefistofeli
       • Margarita
     • Fragmentet
      • Pakenaqesia dhe ankthi per dituri i Faustit
      • Pakti mes Faustit dhe Mefistofelit
      • Shtepia e Margarites: "tempull" dhe "burg"
      • Filemoni dhe Baukida
      • Fausti utopist
    • Katedralja e Parisit
     • Autori: Viktor Hygo (1802-1885)
      • Pershkrim i shkurter
      • Jeta
       • Femijeria
       • Leximet dhe botimet e para
       • Fillimet e suksesit
       • 10-vjecari i heshtjes
       • Mergimi (1851-1870)
       • Veprimtaria politike (1870-1885)
       • Vitet e fundit
      • Vepra
       • Roli i Hygoit ne letersi
        • Poeti profet
        • Prijesi i romantizmit
        • Idete dhe poetika e Hygoit
        • I lartesuar dhe i himnizuar
        • Qendrimi kritik ndaj Hygoit
         • Disa kufizime te artit te tij
        • Rendesia e Hygoit
       • Hygoi poet
        • Periudhat e krijimtarise
         • Faza 1: Poeti profet
         • Faza II: Retorike e tepruar
         • Faza III: Rinovimi i poezise
         • Faza IV: Poeti filozof
        • Prirjet
         • Prirja lirike
         • Prirja filozofike
         • Prirja satirike dhe demaskuese
       • Hygoi dramaturg
        • Veprimtaria
        • Risite e teatrit te Hygoit
       • Hygoi romancier
        • "Te mjeret"
         • Suksesi i romanit
        • "Njeriu qe qesh"
        • "Punetoret e detit"
        • "Viti '93"
     • Analize vepre
      • Pershkrimi i shkurter
      • Sfondi historik
      • Lufta mes se mires dhe se keqes
      • Subjekti
      • Personazhet
       • Katedralja "Notre Dame"
       • Esmeralda
       • Kuazimodo
       • Klod Frolo
       • Febysi
     • Fragmentet
      • Esmeralda
      • Nje lot per nje pike uje
      • Tri zemra burrash te mbrujtura ndryshe
    • Shtegetimet e Cajld Haroldit
     • Autori: Xhorxh Gordon Bajron (1788-1824)
      • Pershkrim i shkurter
      • Jeta
       • Vitet e para
       • Studimet
       • Qendrimi kritik ndaj shoqerise aristokratike
       • Ne Dhomen e Lordeve
       • Turi i madh
       • Sukseset e para
       • Ne Gjeneve
       • Ne Itali
       • Ne Greqi
      • Vepra
       • Shkrimtari me i famshem i Evropes
       • Idete dhe poetika
       • Bajronizmi
        • Pershkrimi i shkurter
        • Lista e plote e veprave te Bajronit
         • Te perfunduara
         • Te paperfunduara
        • Veprat me kryesore
         • Poemat e Lindjes
         • Dy Foskaret
         • Bepo, nje histori veneciane
         • Manfredi
         • I burgosuri i Shilonit
         • Don Zhuani
          • Panorame ironike-satirike e vendeve evropiane
     • Analize vepre
      • Struktura
       • Kenga e pare (989 vargje)
        • Subjekti
        • Vajza nga Saragoza
       • Kenga e dyte (927 vargje)
        • Subjekti
        • Greqia
        • Shqiperia
         • Pershkrim
         • Aspektet
          • Historik
          • Gjeografik
          • Moral
          • Kulturor
        • Greqia dhe Shqiperia
       • Kenga e trete (1102 vargje)
       • Kenga e katert (1674 vargje)
      • Cajld Haroldi
       • Burun
       • Poeti dhe personazhi
       • Cajld Haroldi-Bajroni
       • Heroi Bajronian
       • Arti i Bajronit
        • Semundja e shekullit
     • Fragmentet
      • Rebelimi i Cajld Haroldit
      • Cajld Haroldi ne Shqiperi
      • Cajld Haroldi ne Itali
   • Pune me shkrim
    • C'eshte eseja letrare?
    • Hapat per shkrimin e esese
     • Planifikimi
     • Hartimi
     • Rishikimi
Report abuse
More Maps by This User