Limfa dhe sistemi limfatik1 - Mind Map

Limfa dhe sistemi limfatik1 Mind Map
 
 
 
 

Limfa dhe sistemi limfatik1 - Mind Map

1 years ago by: Marsja
 
 
 • Limfa dhe sistemi limfatik
  • Limfa eshte nje leng i bardhe me origjine nga plazma e gjakut e cila formohet gjate migrimit te gjakut ne kapilare drejt indeve dhe organeve
  • Sherben per te ushqyer qelizat dhe per te mbledhur mikrogjallesat
  • Furnizon qelizat me te gjitha lendet qe u duhen
   • keto lende si O2 dhe lendet ushqyese shperhapen nga gjaku nepermjet lengut indor, ne qeliza
  • Lengu indor perben mjedisin e rendesishem per cdo qelize te trupit
  • Nyjat limfatike eshte nje vend ku limfa leviz lirisht
Report abuse
More Maps by This User