Llojet e rrjeteve Mind Map
 
 
 
 

Llojet e rrjeteve - Mind Map

1 years ago by: olti
 
 
Its in Albanian language.
 • Llojet e rrjeteve
  • Klasifikimi i rrjeteve sipas madhesise se zones se mbulimit
   • PAN
    • Rrjeti personal
     • Mbulon nje rreze te shkurter prej disa metrash
      • Idea
     • Pajisjet lidhen nepermjet rrjetit kabllor ose jokabllor PAN
     • Perdoret per te transferuar skedare, kenge apo te dhena te tjera
   • LAN
    • Rrjeti lokal
     • Jane te nderlidhur ne nje zone te kufizuar gjeografike
     • Mbulon nje rreze prej vetem disa kilometrash
     • Kontrollohet nga nje person ose nga nje organizate e vetme
   • MAN
    • Rrjeti metropolitan
     • Shtrihen ne nje zone fizike me te madhe se rrjeti LAN
     • Kompjuterat jane te nderlidhur brenda te njejtit qytet
     • Zoterohen dhe drejtohen nga nje njesi e vetme, qe mund te jete nje organ qeveritar, korporate ose banke
   • WAN
    • Rrjeti i gjere
     • Lidh dhe shkemben informacione ne qytete, shtete dhe kontinente
     • Interneti mund te konsiderohet si rrjeti me i madh WAN
  • Klasifikimi i rrjeteve sipas arkitektures
   • Klient-Server
    • Lloj i vecante i rrjetit
   • Peer-To-Peer
    • Cdo makine ka aftesi dhe pergjegjesi te barabarte
    • Makinat e lidhura me njera-tjetren nuk kane server
Report abuse
More Maps by This User