Llojet e ushtrimeve fizike - Mind Map

Llojet e ushtrimeve fizike Mind Map
 
 
 
 

Llojet e ushtrimeve fizike - Mind Map

3 years ago by: Elda
 
 
 • Llojet e ushtrimeve fizike qe une praktikoj te pakten 4 here ne jave nga 1 ore si dhe llojet e ushqimeve qe une ha.
  • Ne mengjes bej kater ushtrime te thjeshta
   • •Ushtrim per forcimin e shpines
   • •per muskujt e stomakut
   • •Argetim ne krahe
   • •Nxitja e muskujve te thelle
  • Ne kohen kur jam me e lire praktikoj shume ushtrime per muskujt e barkut
   • •Hedhjen me litar ne fillim nxehja 30 sek dhe pas cdo ushtrimi nga 30 sek
   • •pozicioni V per 30 sek
   • •Bashkimi i gjunjeve me berrylat qe vazhdon per 30 sek duke alternuar kembet
   • •Pilates qe e perseris 10 here duke rregulluar frymemarrjen
   • •pozicioni anesor duke e perseritur ushtrimin nga te dyja anet nga 10 here
  • Meqenese praktikoj kercimin duhet te kem nje pergatitje fizike mjaft te forte prandaj bej shume edhe ushtrime per kraharorin
   • •Ushtrimet e llojit dips, duke u tërhekur nga posht lart duke ngarkuar muskujt e tricepsit dhe gjoksit: 3 seri me nga 8-12 përsëritje
   • •ushtrime per forcimin e benchit qe ka 3 seri duke e perseritur 6 here
   • •sklekat qe perseritet 12 here dhe ka 3 seri
   • •ushtrime me pesha te lira duke e perseritur 8 here ushtrimin
  • Ushqimet
   • Ushqime te pasura me hekur
    • Cokollata e zeze ku vetem nga nje cope prej saj edhe pse ka kalori gjendet 3.5 mg hekur
    • Peshku ton eshte pothuajse i pranishem ne cdo vakt qe une konsumoj pasi pervec pranise se larte te hekurit ka edhe shume vitamina si D dhe C
    • Si dhe bifteku i vicit qe eshte e preferuara ime e konsumoj zakonisht ne vaktin e drekes ku permban edhe lende te tjera minerale pervec hekurit si dhe vitaminen B-12
   • Ushqime te pasura me magnezium
    • Si farat e kungullit qe tashme i kam zevendesuar prej kohesh me farat e lulediellit por pervec magneziumit kane edhe shume minerale te tjera ne te
    • Orizi eshte shpesh i pranishem ne vaktet e mia pasi na ploteson pjesen me te madhe te nevojes per magnezium qe trupi jone ka
    • Spinaqi edhe pse rralle spinaqin e perdor me shume ne supe pasi ka shume vlera minerale
Report abuse
More Maps by This User