Medea Mind Map
 
 
 
 

Medea - Mind Map

2 years ago by: xhevin
 
 
wdqwd
 • Medea
  • Aspekte negative
   • Moskokçarëse
   • Egoiste dhe shumë Krenare
   • Hakmarrëse
   • Xheloze
   • Ziliqare
  • Aspekte pozitive
   • Ishte e dashur
   • Pasionante
   • Ka karakter të fortë
   • E bukur
  • Tragjedia e saj shkruajtur nga Euripidi
  • Prindërit
   • Eteti, Mbreti i Kolhidës
   • Eidës, magjistare e fuqishme
  • Miti i Jasonit
   • Mbreti Pelias nga frika për sigurinë e tij sipas te parashikimit të një orakulli dëbon Jasonin duke e urdhëruar që të merrte lëkurën e dashit të artë, që ruhej nga një dragua.
   • Gjatë këtij udhëtimi ai dashurohet me Medean. Ata martohen dhe lindin fëmijë. Ata nuk ishin të lumtur dhe Jasoni e tradhëton atë.
Report abuse
More Maps by This User