Mekanizmat e mbrojtjes jospecifike - Mind Map

Mekanizmat e mbrojtjes jospecifike Mind Map
 
 
 
 

Mekanizmat e mbrojtjes jospecifike - Mind Map

1 years ago by: Marsja
 
 
 • Mekanizmat e mbrojtjes jospecifike
  • Pengesa mekanike
   • keto jane pengesa qe patogjenet e kane te veshtire t'i kalojne dhe te futen ne trup; lekura ka nje shtese te jashtme te trashe te perbere nga qeliza te vdekura qe permbajne nje proteine te quajtur keraine
  • Pengesa kimike
   • shume pjese te trupit prodhojne mukur qe mund t'i kap patogjenet; ne stomak sekretohet acidi klorhidrik, qe eshte nje acid i forte dhe qe vret shume baktere ne ushqimin qe hame, si dhe ato qe gelltiten bashke me humusin. patogjenet qe i kalojne keto pengesa shkaterrohen nga rruazat e bardha te gjakut
  • Higjena personale
   • higjena e paster nenkupton mbajtjen paster te trupit, sepse ne kete menyre mund te zvogelohet rreziku i prekjes nga semundjet infektive
Report abuse
More Maps by This User