My MindMap Mind Map
 
 
 
 

My MindMap - Mind Map

3 years ago by: can marku
 
 
 • Kimia industriale inorganike
  • Hekuri
   • Prodhohet ne furrnalte
    • nga hematiti (Fe2O3)
   • ndryshku
    • parandalimi
     • Lyerja
     • Vajisja dhe lubrifikimi
     • Veshja plastike
     • Mbrojtja sakrifikuese
     • mbrojtja elektrolitike
     • Veshja elektrolitike
  • Nxjerrja e metaleve
   • Elektroliza
    • 3 stade
     • nxjerrja
     • pastrimi
     • elektroliza
   • Reduktimi me karbon
  • Alumini
   • Elektroliza
    • K-R
    • A+ O
    • Al+3e->Al
    • 2O2>O2-4e-
    • O2+C>CO2
   • Nga boksiti
    • Boksiti+ hidroksid natriumi dhe jep AL2O3 pastaj +credit ul temperaturen dhe me pas elektroliza
  • Acidi sulfurik
   • nga squfuri me procesin ne kontakt
    • kushtet:
     • temp. 450*C
     • 1-2 atm
     • v
   • Perdorime
    • Industria e pastrimit... etj.
   • i perqendruar eshte i rrezikshem
   • agjent dehidratues , oksidues dhe shume korrodues
  • Amoniaku
   • prodhon
    • plehra kimike
    • eksplozive
   • tretet ne uje
   • kondensohet lehte
   • me pak i dendur se ajri
   • pa ngjyre
   • ere karakteristike
  • Nitrati i amonit
   • 25% azot
   • NH3+HNO3 -> NH4NO3
   • i tretshem ne uje
  • Squfuri
   • Nxirret nga :
    • Krateret e vullkaneve
    • Procesi Frasch
   • digjet ne ajer
    • oksidohet squfuri
   • dioksid squfuri+ O2 -> trioksid squfuri
  • Celiku
   • Shume i perdorshem
    • kosto te ulet
    • rezistent ne terheqje
    • i qendrueshem
    • ne industri
    • ne ora
    • anije
   • Riciklohet lehte
   • Aliazh i hekurit
  • Zinku
   • Nxirret nga sulfati i zinkut
   • perdorime:
    • tunxh
    • cgalvanizimi i hekurit
   • ZnS+O2 -> ZnO+ SO2 ZnO+C -> Zn+CO
  • Bakri
   • nxirret nga piriti
   • Perdorimet
    • Tubacione
    • Tela percimi
    • Ene kuzhine
    • Etj..
  • Klori
   • Industria
    • 3 celula
     • Me katode merkuri
     • me diafragme
     • Membranore
   • perdorime
    • uji i pishinave/shtepive
    • zbardhues
    • PVC
  • Guri gelqeror
   • Perdoret
    • Lende e pare
   • Si pluhur
    • Asnjeaneson tokat acide dhe liqenet acide
    • Largon skorjet ne furrnalta
   • CImentoja
    • nga djegia e gurit gelqeror me argjilen ne furrat rrotulluese
     • bluhet dhe bashkohet me gips
   • Betoni
    • zhavorr+cimento
    • shtohet uje
    • hidhet ne kallepe druri
Report abuse
More Maps by This User