My MindMap Mind Map
 
 
 
 

My MindMap - Mind Map

3 years ago by: Can Marku XI7
 
 
 • Riprodhimi tek njeriu
  • Organet riprodhuese
   • Femra
    • Veza
     • E palevizshme
     • Permasa relativisht te medha
     • Ne te prodhohet gameti femeror
    • Mitra
     • Mure te trasha me muskuj
    • Tubi i Fallopit
    • Qafa e mitres
     • Hapje e ngushte ne fund te mitres
   • Mashkulli
    • Penisi
     • Organi gjenital
    • Testikuli
     • Jashte trupit
     • Skrotium
    • Kanali i spermes
    • Spermatozoidi
     • Gameti mashkullor
     • prodhohet ne testikuj
     • eshte i levizshem
     • permasa te vogla
  • Cikli menstrual
   • Cikli i vezores
    • Faza e ovulacioneve
     • ne diten e 14
     • del veza nga gypi
     • mund te ndodhe fekondimi
     • folikula cahet
    • faza folikulare
     • 14-dite
     • rritet veza dhe permasat e folikules
  • Fekondimi
   • Veza
    • Kapet te nje pjese ginke tek tubat
    • Fekondohet vetem ne tubine e folikules ne diten e 14
     • nqs nuk fekondohet vdes
    • Mund te fekondohet vetem nga nje spermatozoid
   • Implantimi
    • Embrioni
     • Top qelizash
     • Vendosen ne 1 shtrese te holle sfungjerore
    • Zigota
     • formon embrionin
     • Berthama e spermatozoidit dhe vezes
     • Leviz ngadale
     • Ndahet ne miter
   • Spermatozoidi
    • Vetem koka hyn brenda vezes
    • Berthama shkrihet me ate te vezes
  • Zhvillimi
   • 8 jave
    • Disa levizje dhe formimi i gjysmes se organeve
   • Fetusi
    • embrioni pas 11 javesh
   • 6 jave
    • organet fillojne te formohen
   • 10 jave
    • organet e zhvilluara
  • Lindja
   • Kujdesi para lindjes
    • Nena
     • Ben veprimtari fizike
     • ushqehet me ushqime qe permbajne klalcium dhe hekur
     • Mundohet te shmange semundjet
     • Nuk konsumon duhan , alkool dhe substanca te demshme per te dhe femijen
   • Gjate lindjes
    • Keputet kordoni
    • del foshnja
    • qafa e mitres zgjerohet
    • muskujt e murit te mitres tkurren
  • Kujdesi ndaj foshnjes pas lindjes
   • Konsumojne qumesht
    • lende ushqyese
    • antitrupa
   • mbahen ngorhte
Report abuse
More Maps by This User