Njeriu avancon teknologjine apo teknologjia njeriun2 - Mind Map

Njeriu avancon teknologjine apo teknologjia njeriun2 Mind Map
 
 
 
 

Njeriu avancon teknologjine apo teknologjia njeriun2 - Mind Map

1 years ago by: Anit
 
 
Njeriu avancon teknologjine apo teknologjia njeriun2
 • Njeriu avancon teknologjine apo teknologjia njeriun
  • Teknologjia
   • Teknologjia është një koncept i gjerë që merret me aplikimin e njohurive për veglat dhe profesionet, në funksion të kontrollimit dhe përshtatjes së rrethanave në ambientin jetësor në përputhje me nevojat e tij.
  • Rendesia e teknologjis tek njeriu
   • Teknologjia është kthyer tashmë në domosdoshmëri për pjesën dominuese të shoqërisë, kryesisht për pjesën më aktive të saj. Sistemi arsimor, ai shëndetësor, komunikacioni, transporti, çdo hallkë e ekonomisë, janë sot të varura thuajse plotësisht nga instrumente të teknologjisë, çka padyshim ka sjellë benefite në çdo sektor ku është aplikuar.
  • Përdorimi i madh i kompjuterit nuk ka dal të jetë gjithmonë fatlumë për njeriun
   • Shpenzimi i nje pjese te madhe te kohes ne internet mund te shkaktoje ndryshime ne tru qe jane te ngjashme me ata te varesise ndaj droges dhe alkoolit.
  • perfitimet e Teknologjise
   • Teknologjia është kthyer tashmë në domosdoshmëri për pjesën dominuese të shoqërisë, kryesisht për pjesën më aktive të saj. Sistemi arsimor, ai shëndetësor, komunikacioni, transporti, çdo hallkë e ekonomisë, janë sot të varura thuajse plotësisht nga instrumente të teknologjisë, çka padyshim ka sjellë benefite në çdo sektor ku është aplikuar.
  • Eardhmja e Teknologjise
   • A do të arrijë teknologjia të zëvendësojë njeriun? Nuk duket dhe shumë i çuditshëm ky fakt duke marrë parasysh se çdo ditë dhe më shumë po largohemi nga njëri-tjetri, rrjetet sociale janë bërë tepër të rëndësishme për secilin prej nesh dhe madje kanë filluar të krijohen robotë me pamje njerëzore. Ai mjet që u krijua për të ndihmuar njeriun, sot e ka kthyer njeriun në një mjet të tij.
Report abuse
More Maps by This User