Patogjenet dhe transmetimi i tyre - Mind Map

Patogjenet dhe transmetimi i tyre Mind Map
 
 
 
 

Patogjenet dhe transmetimi i tyre - Mind Map

1 years ago by: Marsja
 
 
 • Patogjenet dhe transmetimi i tyre
  • Patogjenet jane mikroorganizma qe mund te shihen vetem me mikroskop
  • Patogjeni ben pjese te
   • virusi
    • gripi, rrufa e zakonshme, poliomieliti, AIDS
   • baktere
    • kolera, sifilizi, kolla e mire, turbekulozi, tetanosi
   • protozoare
    • malaria, dizenteria
   • kerpudha
    • semundja e atletit, qerja
  • Idea
  • Patogjenet futen ne trup ne menyra te ndryshme
   • kontakt i drejtperdrejte
   • transmetim jo i drejtperdrejte
   • nepermjet ushqimeve ose ujit
   • perhapja me vektore
Report abuse
More Maps by This User