Pjeset e kompjuterit - Mind Map

Pjeset e kompjuterit Mind Map
 
 
 
 

Pjeset e kompjuterit - Mind Map

1 years ago by: Alfjo
 
 
Pjeset internal hardware te nje kompjuteri desktop
 • Pjeset Internal Hardware te nje kompjuteri desktop
  • Procesori (CPU)
   • Përkufizimet. Njësia qendrore e përpunimit (CPU) e një kompjuteri është një pjesë e harduerit që kryen udhëzimet e një programi kompjuterik. Kryen operacionet themelore aritmetike, logjike dhe hyrje / dalje të një sistemi kompjuterik.
  • Motherboard
   • Një motherboard është një nga pjesët më thelbësore të një sistemi kompjuterik. Ai mban së bashku shumë nga komponentët thelbësorë të një kompjuteri, duke përfshirë njësinë qendrore të përpunimit (CPU), memorjen dhe lidhësit për pajisjet hyrëse dhe dalëse.
  • Karta grafike (GPU
   • (Graphics Procesing Unit) Një çip logjik (procesor) i programueshëm i specializuar për funksionet e ekranit. GPU jep imazhe, animacione dhe video për ekranin e kompjuterit.
  • Ruajtja (ROM)
   • ROM qëndron në memorie vetëm lexuese. Përdoret për të ruajtur udhëzimet e fillimit për një kompjuter, i njohur gjithashtu si firmware. Shumica e kompjuterave moderne përdorin bazë të flashIdea
  • Memoria (RAM)
   • RAM qëndron në memorie me qasje të rastit, gjë që bën të mundur gjetjen e informacionit specifik shumë shpejt. Shtë një formë e ruajtjes së paqëndrueshme me qasje të shpejtë që përdoret si memorie kryesore në sistemet kompjuterike.
Report abuse
More Maps by This User