Pjeset perberese te kompjuterit - Mind Map

Pjeset perberese te kompjuterit Mind Map
 
 
 
 

Pjeset perberese te kompjuterit - Mind Map

1 years ago by: joana
 
 
 • Pjeset perberese te kompjuterit
  • Paisjet hyrese
   • Tastjera
    • Funksioni-Një tastierë për multimedia ofron lehtësira në ekzekutimin e komandavepër
   • Mausi
    • Funksioni-kane si funksion futjen e komandave ne kompjuter.Pjesa më e madhe e mouse-ve sot janë mouse optikë.
   • Skaneri
    • Funksioni i tij eshte skanimi i dokumenteve dhe futja e informacionit ne kompjuter.
   • Kamera
    • Funksioni- është një pajisje për video regjistrim e lidhur me kompjuterin.
    • Idea
  • Paisjet dalese
   • Ekrani
    • Funksioni-eshte te shfaqe informacionin.Siperfaqja e ekranit permbane nje numer te caktuar pikash elementare, te cilat njihen edhe me emrin PIKSEL
    • Idea
   • Printerat
    • Funksioni-eshte te printoje dokumentet e punuara ne kompjuter.
    • Idea
   • Bokset
    • Funsioni-dalja e informacionit ne trejte zanore.
   • Kufjet
    • Funsioni-janë ato pajisje që na mundësojnë dëgjimin e tingujve
    • Idea
  • Paisjet hyrese-dalese
   • Foletw e CD dhe DVD
    • Funksioni-futja e informacionit nga paisje te jashme ose ruajtja e informacionit ne keto paisje.
    • Idea
  • Pjeswt e brendshme tw kompjuterit
   • CPU
    • Funksioni-Central Processing Unit (CPU). Një CPU është ajo që konsiderohet truri i kompjuterit.Ndryshe njihet si procesori.
   • Ftohja e Komjuterit-
    • Funksioni-Ftohja është thelbësore për ta mbajtur komjuterin tuaj të qëndrueshum.
   • Motherboard
    • Funksioni-Kjo pjesë e hardware është po aq e rëndësishme sa CPU. pa atë, kompjuterat nuk do të jetë dhe nuk konsiderohet si një kompjuter.Motherboard është ku shumica e pjesëve të pajisjeve të kompjuterit
   • RAM
    • Funksioni--RAM Random Access Memory (RAM) janë mini-kompjuter sistemet e ruajtjes të cilat janë të dizajnuara për të përmirësuar performancën e sistemit tuaj dhe për të hapur shpejtë Programer.Kur e keni me GB më shumë në Komjuterin tuaj ateher Komjuteri juaj do të jetë më i shpejtë.
   • HDD
    • Funksioni-Hard Disk Drive është vendi ku shumica e dosjeve janë të ruajtura.
   • Case
    • Një case kompjuteri është pikërisht ajo që ju mendoni se është. Ajo strehon të gjitha copat e hardware brenda mureve të saj dhe mban gjëra të organizuar dhe të sigurt.
Report abuse
More Maps by This User