Planifikimi nepermjet Mind mapping dhe perdorimi. - Mind Map

Planifikimi nepermjet Mind mapping dhe perdorimi. Mind Map
 
 
 
 

Planifikimi nepermjet Mind mapping dhe perdorimi. - Mind Map

1 years ago by: Darlin
 
 
Mind mapping dhe perdorimi.
 • Planifikimi nepermjet Mind mapping dhe perdorimi.
  • 1)Menyrat e funksionimit te Mind mapping-ut
   • Krijimi i digrameve kerkon nje permbledhje idesh me lidhje llogjike mes tyre.
   • Eshte e rendesishme paraqitja e cdo ideje sa me qarte dhe te organizuar.
    • Filtrimi. Kontrollimi i shfaqjes apo jo te pjeseve te digramit.
    • Krijimi i degezimeve te reja.
    • Futja e degeve ClipArt (Branch Picture).
    • Perdorimi i figurave apo ikonave ne panelin View/Picture.
  • 2)Bashkengjitjet dhe hyperlink-et
   • Pjese e procesit te ndertimit te nje digrami.
   • Link-et ndihmoje per te dhene informacion shtese, pa ngarkuar diagramin.
    • Komanda Textnote ne panelin Insert. Mund ti shtojme nje dege nje Attachment me Hyperlink.
    • Komanda Export. Na nihmon ta ruajm/mbartim skemen e krijuar ne dokumentin qe deshirojme.
    • Komanda Sharing. Mundeson ndarjen e diagramit me persona te tjere. File => Share. Gjithashtu, vendosni e-mailin e marresit dhe te drejtat e perdorimit.
  • 3)Krijimi i ketij digrami
   • 1)Qendra: Temat e mesimeve 2.1(majtas) dhe 2.2(djathtas); te ndare ne dy ane.
   • 2)Nendeget: Pikat kryesore te mesimeve.
   • 3)Idete e shtjelluara: Shpjegimet dhe detajet e pikave kryesore te mesimeve.
  • 4)Komandat onine te MindView
   • Branch/Sub-Branch/Branch Picture.
    • Shton dege, nendege dhe figura.
   • Insert.
    • Fut elemente ne mind-mapp.
   • View.
    • Mundeson shikimin dhe modifikimin e struktures.
   • Design/Format.
    • Zgjedh formatin e mapp-it dhe stilin e paraqitjes/modifikon format dhe llojet e shkrimit.
   • Export.
    • Ekspoerton digrame ne formate PDF apo WORD.
  • 3)Krijimi i nje diagrami te ri
   • Mund te nisni projektin e ri, sapo te hyni ne llogarine tuaj.
    • 1) Bosh. "Create a new map" ne Panel File.
    • 2) Template (i gatshem). "Create a new map based on a template".
  • 2)Krijimi i projektit tuaj ne MindView
   • MindView Online na mundeson te hapim nje llogari falas por mund te unojme vetem online.
    • 1) Hapni nje llogari ne MindView Online.
    • 2) Do t'ju duhet nje e-mail dhe password per t'u identifikuar.
   • MindView Online ka nje nderfaqe si aplikacionet e Microsoft Office.
  • 1)Mind mapping
   • Nje software qe perdoret per vizualizimin e koncepteve.
   • Metode efikase per per te prezantuar mendimet/idete.
    • Me e thjeshte se metodat traditcionale te paraqitjes.
    • Ndihmon ne menaxhimin e detyrave.
   • Krijohet nje hierarki ku ne qender eshte subjekti.
    • Kete paraqitje e mundesojne shume aplikacione si: Mindomo Online, MindMeister dhe MindView.
Report abuse
More Maps by This User