Procesoret Mind Map
 
 
 
 

Procesoret - Mind Map

1 years ago by: nensi
 
 
 • Procesoret
  • Intel 4004
   • I prodhuar ne vitin 1971
   • Eshte procesori i pare i programueshem qe u fut ne treg
   • Ka nje shpejtesi prej 108KHz dhe ka nje numer tranzistoresh prej 2300.
  • Intel 8080
   • Eshte prodhuar ne vitin 1974
   • Ka nje shpejtesi ore prej 2MHz dhe numri i tranzistoreve eshte 4500
   • Ky lloj procesori beri te mundur ndertimin e kompjuterave me permasa me te vogla dhe gjithashtu edhe krijimin e video lojerave.
  • Quad-Core Intel Xeon
   • Eshte prodhuar ne vitin 2006
   • Ka nje shpejtesi prej 2.66GHz dhe ofroi rritjen e performances,sidomos te serverat duke lejuar ekzekutimin e nje numri me te madh aplikacionesh.
  • Intel Pentium PRO
   • Eshte prodhuar ne vitin 1995
   • Ka nje shpejtesi prej 200MHz dhe numri i tranzistoreve eshte 5500000
Report abuse
More Maps by This User