Prometeu Mind Map
 
 
 
 

Prometeu - Mind Map

2 years ago by: xhevin
 
 
qs
 • Prometeu
  • Prindërit
   • Titanit Japet
   • Hyjneshës Temida
  • Hyjni Titane
  • Simbol
   • I paqes
   • I rezistencës
   • I vetsakrifikimit
   • I humanizmit
   • I zhvillimit të njerëzimit
  • Parashikues i fatit
  • Hero me fat të paracaktuar
  • I dhuroi zjarrin njerëzve
   • Simbolizon përparimin, dijen, zhvillimin e mendjes njerëzore
  • Konflikti me Zeusin
   • Prometeu iu jep zjarrin njerëzve të cilët ishin primitiv
   • Zeusi zemërohet dhe urdhëron ta lidhin atë në malin e Skithisë
   • Zeusi i kërkon Prometeut ti tregojë të ardhmen por ai nuk i bindet
Report abuse
More Maps by This User