QASJA Mind Map
 
 
 
 

QASJA - Mind Map

3 years ago by: can marku
 
 
 • QASJA
  • Romantizmi shqiptar
   • Identiteti dhe kultura kombetare
   • Ndikimi i letersise arbereshe
   • Elementi i folklorit
   • Tiparet e ngjashme te romantizmit europian me ate shqiptar
   • Tipari dallues i romantizmit shqiptar
  • Jeronim De Rada (1814-1903)
   • Mesimet e para
   • Interesimi dhe ndaj krijimtarise popullore
   • Krijimtaria
   • Lidhje te rendesishme
   • Kontributi letrar dhe gjuhesor
   • Vitet e fundit
   • Kolegji dhe vepra e pare
   • Studimet e larta dhe kauzat qe mbrojti
  • Kenget e Milosaos
   • Struktura
   • Subjekti
   • Vleresime
   • Analize fragmenti
    • Kenga 1
    • Kangjeli : I, XXII,XXX
  • Naim Frasheri (1846-1900)
   • Forumi kulturor
   • Femijeria
   • Kthimi ne atdhe
   • Lidhja e vepres "Histori e Skenderbeut"
   • Veprimtaria patriotike dhe mergimi
   • Formimi i personalitetit letrar
   • Tiparet e vepres naimiane
   • Analize e vepres
    • Atdheu
    • Fyelli
    • Lulet e veres
    • Lulja
  • Realizmi
   • Kushtet historike dhe shoqerore te lindjes dhe zhvillimit
   • Gjinite dhe llojet letrare
   • Tiparet dhe parimet e letersise reasliste
   • Perfaqesues kryesor
  • Honore De Balzak
   • Femijeria e pakumtur
   • Vendimi per t'u bere shkrimtar
   • Balzaku biznesmen
   • Futja ne jeten parisiane
   • Fillimi i fames
   • Te shkruarit si pune
   • Lindja e "Komedise Njerezore"
    • Pushteti i parase
    • Struktura
    • Jeta permes librave
    • Risite e Balzakut dhe tipare thelbesore te krijimtarise se tij
    • Tipi dhe personazhi
    • Idete dhe tematika
    • Realizmi vizionar
    • Personazhe me nje ide fikse
    • Personazhe te krijuara nga Balzaku
    • Realiteti francez ne vepren e Balzakut
   • Balzaku si personazhet e tij
   • Muze i gjalle i nje shekulli
   • Balzaku mjeshter i realizmit evropian
   • Mendimi kritik per Balzakun
  • Xha Gorioi
   • Gur themeli ne krijimtarine e Balzakut
   • Nje drame sociale per xhunglen parisiane
   • Perjashtimi i provincialit ne qytet
   • Temat dhe linjat e romanit
  • Analize fragmenti
   • Nje djalosh pa pervoje
   • Pensioni i zonjes Voker
   • Agonia e xha Goroit
Report abuse
More Maps by This User