rrjetet kompjuterike - Mind Map

rrjetet kompjuterike Mind Map
 
 
 
 

rrjetet kompjuterike - Mind Map

2 years ago by: Alesio gjoka
 
 
 • RRJETI KOMPJUTERIK
  • elementet baze
   • serveri
    • permendim FILE SERVER
   • workstation
    • per perdorim individual
   • karta nderfaqese e rrjetit
    • sherben per lidhjen e rrjetit
   • paisja hub
    • lidhe paisje te shumta me njera - tjetren
   • kanalet e transmetimit
    • mundesojn qe cdo kompjuter te jete i nderlillur ne nje rrjet
  • perparesit dhe mangesit
   • Perparesit
    • shpejtesia
     • kosto efikase
      • menaxhim i centralizuar i softuarit
       • bashkendarja e burimeve
   • Mangesit
    • nese serveri nuk punonnuk drejtohet programi
     • nese rrjeti nuk punon kompjuterat e lidhur nuk punojn
      • buhet projektuar si duhet qe performanca e tij te mos bie
       • nese numri i kompjuterave ne rrjet rritet menaxhimi behet me i veshtir
Report abuse
More Maps by This User