Shkrimtarët e brezit të humbur1 - Mind Map

Shkrimtarët e brezit të humbur1 Mind Map
 
 
 
 

Shkrimtarët e brezit të humbur1 - Mind Map

1 years ago by: dea
 
 
 • Shkrimtarët e brezit të humbur
  • Termi “Brezi i Humbur”, i referohet gjeneratës së njerëzve që arritën moshën e pjekur gjatë ose menjëherë pas Luftës së Parë Botërore.
  • Gertrude Stein
   • Ishte: shkrimtare,skenariste dhe koleksionuese e madhe e artit
   • Disa nga veprat e saj
    • 1.Q.E.D
    • 2.Tri jetë
    • 3.Portreti i fjalës
     • Idea
    • 4.Autobiografia e Alice B.Toklas
  • Ernest Hemingway
   • Ishte: novelist, shkrimtar i historive të shkurtra dhe gazetar
   • Disa nga veprat e tij
    • 1.Plaku dhe deti
    • 2.Vrasësit
    • 3.Vdekje në mesditë
     • Idea
     • Idea
     • Idea
    • 4.Kopshti i Edenit
    • 5. Shtëpia e ushtarit
  • F.Scott Fitzgerald
   • Ishte: shkrimtar trilli amerikan dhe romancier
   • Disa nga veprat e tij
    • 1.Getsi i madh
    • 2.E bukur dhe e mallkuar
    • 3.Kjo anë e parajsës
     • Idea
    • 4.Ëndrrat dimërore
    • 5.Pallati prej akulli
  • T.S.Eliot
   • Ishte: shkrimtar,publicist, skenarist dhe kritik social.
   • Disa nga veprat e tij:
    • 1. E mërkura e hirtë
     • Idea
      • Idea
    • 2.Macja misterioze
    • 3. Toka e mbetjeve
  • Petro Marko
   • Ishte: shkrimtar, arsimtar, publicist dhe gazetar.
   • Disa nga veprat e tij:
    • 1.Hasta la vista
     • Idea
    • 2.Qyteti i fundit
    • 3.Nata e Ustikës
    • 4.Një natë dhe dy agime
    • 5.Një emër në katër rrugë
    • 6.Shpella e piratëve
    • 7.Horizont
Report abuse
More Maps by This User