Shtimi dhe fshirja e fushave ne pyetes - Mind Map

Shtimi dhe fshirja e fushave ne pyetes Mind Map
 
 
 
 

Shtimi dhe fshirja e fushave ne pyetes - Mind Map

11 months ago by: Shaban Bllaca
 
 
 • Shtimi dhe fshirja e fushave ne pyetes
  • Fushat ne pyetes mund ti shtojme permes rreshtit 'Field'dhe permes menyse me listen renese.Por nese deshirojme ti shtojme me shpejt klikojm dy here ne fushen e deshiruar ne tabele.Me kete kemi shtuar nje fushe te re ne pyetes.Per shkak te lidhjes ndermjet dy tabelave "Members"dhe"Category"e cila behet e qarte ne pjesen e pyetesit me ane te vijes lidhese,Access-i e di kategorine respektive te secilit anetar.
  • Tani duhet te largohet nga pyetesi fusha "ZIP".Selektoni ate me ane te simbolit shigjete e vogel,per selektim te shtylles qe parqitet permbi rreshtin"Field"dhe fshijeni permes tastit"Delete"ne tastier.Me kete kemi fshire shtyllen e selektuar gjitashtu edhe fushen "ZIP"nga pyetesi
  • Po ashtu ne mundemi edhe te ndryshojme renditjen e fushave te pyetësit.Vetem klikojm ne shtyllen qe deshirojm ta zhvendosim dhe e terheqim ma ane te miut deri ne poziten e deshiruar.Me kete shembull shtylla "Category"do te zhvendoset ne poziten e pare.Kutia per vertetimin"Show"ju mundeson qe te paraqisni ose te fshini shtyllen ne rezultatin aktiv te pyetësit.E percaktuar eshte gjithmone paraqitja e fushes.Edhe kur ta çaktivizoni shtyllen duke klikuar ne kutine perkatese per vertetim ju akoma mund ta perdorni ate per percaktimin e kritereve te pyetesit.
  • Rreshti"Sort"mund te perdoret per te renditur rekordet ne pyetes ne renditje rrites apo zvoglues.Kur ta permbushim detyren ne mund te largohemi perseri nga pamja e dizajnit te pyetësit.
  • Nese ne ende si kemi ruajtur ndryshimet e bera Accesi do te na pyes se a deshirojm ta bejme kete.
Report abuse
More Maps by This User