Sistemi periodik Mind Map
 
 
 
 

Sistemi periodik - Mind Map

2 years ago by: 1234
 
 
 • Kapitulli 4
  • Sistemi periodik i elementeve
   • Tregon menyren si klasifikohen elementet kimik
   • Elementet ndahen ne kolona qe formojne grupet dhe shtylla qe formojne periodat
    • Grupet A dhe B
    • Periodat 1-7
   • Ka nje vije zigzage qe ndan metalet nga jometalet
  • Metalet alkanike
   • Ndodhen ne grupin IA.
    • Idea
   • Shume aktive.Percjelles te mire te energjise dhe nxehtesise.Me dhe bute dhe te lehte se shumica e metaleve.Notojne mbi uje.Kane pike shkrirjeje te ulet krahasuar me metalet e tjera.
  • Halogjenet
   • Jometalet e grupit VIIA
   • Nder elementet me aktiv te sistemt periodik
  • Gazet e plogeta
   • Elementet e grupit VIIIA
   • Jometale
   • Gaze pa ngjyre
   • Monoatomike
   • Joaktive
  • Elementet kalimtare
   • Elementet nga grupi IB-VIIB
   • Metale te renda.Pike te larte shkrirjeje.Te farketueshme.Percjelles te mire te energjise elektrike dhe nxehtesise.Kane dendesi te larte.Formojne perberje me ngjyra.Kane numra oksidimi te ndryshem.Formojne jone komplekse
Report abuse
More Maps by This User