Sportet Mind Map
 
 
 
 

Sportet - Mind Map

3 months ago by: shyrete Misini
 
 
Mindview project
 • Sportet
  • Volejboll
   • Qëllimi është hedhja e topit në anën e kundërt të rrjetës
   • Loja luhet me tre ose pesë sete
    • Secili set ka nga 25 pike
  • Futboll
   • Eshte sporti me popullor
   • Qëllimi i lojës është të shënosh gol në portën kundërshtare.
    • Perbehet nga dy skuadra dhe njembedhjete lojtare
   • Kjo lojë është e famshme në SHBA, Kubë, Japoni dhe Kanada.
    • Luhet deri ne 6 lojtare per secilen skuader
     • Idea
   • Loja zhvillohet në një fushë katërkëndëshe me një portë në të dyja anët e fundit të saj.
    • Ne secilen nga portat qendron portieri
     • Idea
    • Vetem portieri mund ta kape topin me duar
  • Basketboll
   • Qellimi i lojes eshte qe basketbollistët të fusin më shpesh topin në koshin e ekipit kundërshtar duke mos thyer rregullat e lojes.
    • Loja luhet deri ne 5 lojetar per secilen skuader
  • Bejsboll
   • Eshtë një sport ekipesh me prejardhje amerikane
   • Një skuadër përbëhet nga 9 veta.
    • Kjo lojë është e famshme në SHBA, Kubë, Japoni dhe Kanada.
     • Idea
   • Qëllimi i lojës është ta godasësh topin larg, edhe të vraposhë reth katrorit me rërë, para se skuadra tjetër ta sjelli topin mbrapsh dhe të eliminojnë nga loja
  • Tenis
   • Sport që luhet në fusha me një sipërfaqe paksa të fortë.
    • Paraqet formën katërkëndëshe me gjatësi prej 23. 77m dhe gjerësisë 8. 23m për lojën në njishe, respektivisht 10. 97m për lojën në dyshe.
   • Lojtarët (ekipet) garuese e zhvillojnë lojen duke goditur një topë të vogël me raketa.
   • Qëllimi i lojtarëve është shënimi i poenave të cilat fitohen pasi që të godite fusha e kundështarit i cili nuk është në gjendje të i përgjegjet (godet) gjuajtjes.
  • Atletika
   • Eshtë një nga sportet më të lashta.
    • Gare me pengesa
   • U përfshi në programin e rregullt te lojërave olimpike që në 1896, në Olimpiadën e Parë të kohërave moderne.
    • Marrin pjese 8-10 lojtare
  • Pinpong
   • 2-4 lojtare
   • Mjetet e lojes jane topi, raketat dhe tavolina
  • Hendboll
   • Hendbolli ështe sport ekipor i cili luhet në mes dy skuadrave të përbëra nga 7 lojtarë (6 lojtarë dhe portieri),
   • Duke lëvizur topin nga njëri lojtarë te tjetri duke tentuar që të shënojnë ne portën e ekipit kundershtar.
   • Hendbolli është sport i ngjajshëm me futbollin, por këtu ne vend të këmbëve përdoren duart për të lëvizur topin.
    • Idea
   • Për herë të parë hendbolli zyrtarisht u luajt në vitin 1920.
Report abuse
More Maps by This User