Studying a Country - Mind Map

Studying a Country Mind Map
 
 
 
 

Studying a Country - Mind Map

3 years ago by: Granit
 
 
 • ELEKTROMAGNETIZMI
  • Rryma elektrike
   • Rryme alternative
   • Rryme e vazhduar
    • Ka vetem 1 drejtim
   • Rryma e induktuar
    • F.e.m te induktuar
    • Ka kah te atille qe kundershton shkakun qe kundershton shkakun qe prodhon
     • Rregulla e Lencit
  • Fusha magnetike
   • Bobinat
    • Elektromagnetet
     • Berthame metalike:E cila perbehet nga hekur dhe aliazh hekuri
     • Perdoren ne jeten e perditshme si psh:paisjet shtepiake
   • Ka drejtim
    • Rregulla e dores se djathte
     • Forca e induksionit
  • Magnetet
   • Ka dy pole
    • Dy pole N shtyhen
    • Nje pol N dhe nje pol S terhiqen
  • Vepron mbi percjellesit
   • Forca e amperit
    • Rregulla e dores se majte
  • Transformatori
   • Rrit tensionin-> zvoglon rrymen
   • 2 bobina
    • Paresore
    • Dytesore
     • Induktohet tension alternativ
   • Transformatore qe ulin tensionin
    • Kane me pak spira ne dalje se ne hyrje
   • Transformatore qe rrisin tensionin
    • Kane me shume spira ne dalje se ne hyrje
  • Gjeneratori
   • I thjeshte
    • Bobine e krijuar me tel bakri
     • Pozicion horizontal
     • Pozicion vertikal
    • Shnderron Em -> Eelek
   • Praktik
    • Bobina qe vendosen ne kende te ndryshme
     • Keto bobina permbajne qindra spira dhe mbeshtillen me nje berthame qe permban hekur
      • RRITET FUSHA MAGNETIKE
Report abuse
More Maps by This User