Studying a Country - Mind Map

Studying a Country Mind Map
 
 
 
 

Studying a Country - Mind Map

2 years ago by: ina mucaj
 
 
 • Republika Ceke (vend pa dalje ne det)
  • The people
   • 10.541.466 banore
   • pjesa me e madhe e rep eshte Ceke,kurse 3.7% jane Morave
   • minoritet me te medha jane Slovaket(1.9%) Polaket(0.5%) Gjermanet(0.4%)
   • feja kryesore:Islamizmi
   • gjuha zyrtare:Cekisht
    • Idea
    • Idea
  • The land
   • reliev i larmishem
   • klima eshte e bute dhe kontinentale muaji me i ftohte eshte janari, muaji me i ngrohte eshte korriku. ka reshje te shumta gjate veres
   • 4 parqe kombetar Lumenjt:Elba, Oder,Moeavaa
  • The history (a brief timeline)
   • kur dhe si u formua shteti cek:Shteti cek u formua ne fund te shekullit te 9-te si Dukata e Bohemise nen Perandorise se Madhe Moraviane. Mbreteria e Bohemise ishte,si e vetmja mbreteri ne Perandorine e Shenjte Romake nga viti 1002 deri ne vitin 1806
   • Beteja te rendesishme: beteja e Mohacs ne vitin 1526 ku e gjithe Kurora e Bohemise ju kalua gradualisht Monarkise Hasburge kjo coi ne Luften Tridhjetevjecare (REVOLTA BIHEMIANE PROTESTANTE) gjate viteve 1618-1620
   • Bohemia ngeli nje nga vendet me te zhvilluara ku pas Luftes se Dyt Boterore lulezoi shume jeta Kinematografia pati zhvillim te madh. Filmat cek paten sukses dhe arriten shikueshmeri dhe jasht vendit
  • The government
   • kryeqyteti:Praga
   • forma e qeverisjes:Republike Parlamentare
   • figura te rendesishme historike: Premysl Otakar, Wenceslaus II, Charles IV, Petr Chelcicky
   • Moto Kombetare:'' verteta triumfon''
Report abuse
More Maps by This User