Te dhenat ne internet1 - Mind Map

Te dhenat ne internet1 Mind Map
 
 
 
 

Te dhenat ne internet1 - Mind Map

1 years ago by: Erona
 
 
 • Te dhenat ne internet
  • Si levizin te dhenat ne internet
   • Te gjitha informacionet ne web i nenshtrohen nje procesi copezimi ne njesi standarde paketimi dhe transmetimi nga rrjeti ne rrjet, nga kompjuteri ne kompjuter.
   • Ne kontekstin e web-it, nje pakete eshte nje pjese e vogel e te dhenave, te derguara ne nje rrjet kompjuterik.
    • Secila pakete permbane infromacione specifike:te dhenat mbi burimin, adresa e destinacionit etj.
     • Miliarda paketa shkembehen ne te gjithe web-in nga vende te ndryshme ne kompjutera dhe rrjete te ndryshme cdo sekonde te dites(ky proces quhet kalimi i paketave)
  • Ngarkimi dhe shkarkimi i te dhenave
   • Serverat web ne internet jane kompjuterat qe mbajne faqet web.
    • Ata jane te lidhur ne rrjet me kompjuterat te tjere ne menyre qe ti sigurojme sherbimin e ketyre faqeve web kujdo qe i kerkon.
   • Ngarkim do te thote te transferosh skedare kompjuteri digjital nga nje klient ne njeserver.
    • ngaarkimi i fotove dhe videove ne nje sistem te ruajtjes
    • dergimi i email-it
    • botimi i skeareve HTML ne nje server web
   • Shkarkimi do te thote te transmetosh skedare kompjuteri digjital nga nje server ne nje klient
    • shkarkimi i i email-it nga serveri i email-it te klienti lokal
    • shkarkimi i nje aplikacioni ose i nje arkivi
    • perdorimi i FTP-se per te kopjuar nje skedar nga nje server FTP ne nje paisje lokale
  • Streaming-u
   • Shume skedare media, si filma, libra te skanuarose dokumenta ne sasi te madhe, mund te paraqesin veshtiresi gjate ngarkimit apo shkarkimit te tyre ne internet.
   • Ekzistojne menyra te ndryshme per zgjedhjen e ketyre problemeve.
    • Streaming media eshte nje sherbim qe ben dergimin e imazheve, muzikes, videove dhe te dhenave shume te medha nepermjet internetit
     • Per te reduktuar sasine e te dhenave perdoret nje teknike e quajtur kompensim.
   • Ka dy mundesi zgjedhje per skedaret e muzikes apo videove.
    • SHKARKONI
    • STREAMING
     • Mundeson e te dhenat te shfaqen per nje sasi kohe por ato nuk mund te shihen me, kur nuk keni qasje ne internet.
Report abuse
More Maps by This User