T.I.K Mind Map
 
 
 
 

T.I.K - Mind Map

3 years ago by: redon
 
 
punoi redon veisi
 • T.I.K
  • Rjeti kompjuterik elementet perberes
   • 1-Serveri, 2- File Server ,3-Print Server ,4-Work Station 5-N.I.C, 6-Paisja HUB, 7-Kanali i trasmetimit
  • Klasifikimi i rrjeteve
   • 1-Rjeti personal eshte rjeti per komunikimin mes paisjeve personate te individit
   • 2-Rjeti lokal (LAN)jan kompiuterat e nderlidhur ne nje zone te kufizuar gjeografie.
   • 3-Rjeti metropolitan (MAN) jan kompiuterat e nderlidhur brenda te njetit qytet
   • 4-Rjeti WAN eshte rrjeti i shperndar neper qytete dhe shtete te ndryshme.
  • Paisjet hyrse dalse dhe ato te ruajtjes se komunikimit
   • Memorja
    • (RAM)-Te lejon te shkruash dhe te lexosh ne te. RAM eshte lidhur direkt me procesorin dhe e ben ate me te shpejt
    • (ROM)-Te lejon vetem te lexosh . Ne kete memorie vendosen udhezimet baz per venien ne pune te kompiuterit .
   • Paisjet hyrse
    • Marrin informacion . Tek to bejn pjes tastiera,mausi,kamera etj.
   • Paisjet dalse
    • Nxjerin info. Tek to bejn pjes ekrani printeri bokset etj,
   • Paisjet hyrse -dalse
    • Futin dhe nxjerin info . Tek to bejn pjes USB CD M.CARD etj
  • Topologjit
   • 1- BUS
   • 2-STAR
   • 3-RING
   • 4-MESH
   • 5-TREE
   • 6-HIBRIDE
Report abuse
More Maps by This User