Topologji Mind Map
 
 
 
 

Topologji - Mind Map

1 years ago by: Flavio
 
 
 • Topologji
  • Topologjia Bus
   • Eshte e perbere nga kablloja kryesore e vetme me fundore ne te dyja skajet dhe perben shtyllen kurizore te sistemit
  • Topologjia Star
   • eshte lloji me i zakontshem dhe me perdorim me te gjere.
  • Topologjia Ring
   • Në topologjinë unazë kompjuterët lidhen me kabllo në rend dhe formojnë rreth fizik.
  • Topologjia Mesh
   • Ne kete rrjet cdo kompjuter eshte i lidhur drejtperdrejt me secilin kompjuter te rrjetit
  • Topologjia Tree
   • Topologjia tree (formë druri) mund të shihet si nj koleksion i rrjetave yll të vendosura në hierarki
    • Idea
    • Idea
  • Topologjia hibride
   • Rrjetat hibride përdorin kombinimin e dy ose më shumë topologjive në atë mënyrë që rezulton që rrjeti nuk e ka asnjë nga format standarde.
Report abuse
More Maps by This User