Topologjia e rrjeteve - Mind Map

Topologjia e rrjeteve Mind Map
 
 
 
 

Topologjia e rrjeteve - Mind Map

2 years ago by: Kejvin Cika 10 G
 
 
 • Topologjia e rrjeteve
  • Topologjia Bus
   • Perbehet nga kablloja kryesore e vetme me fundore ne te dyja skajet dhe perben shtyllen kurrizore te sistemit.Kompjuterat dhe pajisjet e tjera komunikojne nepermjet kesaj kabblloje lineare.
  • Topologjia Ring
   • Ne kete rrjet,cdo kompjuter ka perbri dy fqinje dhe te gjitha mesazhet udhetojne nga nje kompjuter te tjetri,ne drejtimin akrepave te ores ose nne drejtim te kundert me ta,duke pershkruar nje unaze.
  • Topologjia hibride
   • Topologjia yll-unaze
   • Topologjia yll-magjistral
  • Topologjia Star
   • eshte lloji me i zakonshem dhe me perdorimin me te gjere.Keshtu,te gjitha pajisjet lidhen me pajisjen hub qe ndodhet ne qender te lidhjes.Cdo e dhene,qe i eshte derguar kompjuterit tjeter,fillimisht shkon ne hub-in qendror dhe nga aty ajo ridrejtohet per te kompjuteri i synuar.
  • Topologjia Tree
   • Mund ta shikojme si nje bashkesi e rrjeteve yll te vendosura ne hierarki.Vendosja ne forme peme ben qe disa nyje te jene fundore.Roli i tyre eshte te transmetojne informacionin ne nyjat e siperme.Nyjat e tjera jane te ndermjetme dhe ato marrin e transmetojne informacion te nyjat e siperme.
  • Topologjia Mesh
   • Ne kete rrjet,cdo kompjuter eshte i lidhur drejpersedrejti me secilin kompjuter te rrjetit.Nje rast tipik i nje rrjeti Mesh eshte lidhja e rrjeteve LAN ndermjet tyre.
Report abuse
More Maps by This User