Topologjia e rrjeteve - Mind Map

Topologjia e rrjeteve Mind Map
 
 
 
 

Topologjia e rrjeteve - Mind Map

2 years ago by: brooklyn
 
 
 • Topologjia e rrjeteve
  • BUS
   • E lehte per tu instaluar
   • Nuk kerkon shume kabllo
   • Nese kablloja kryesore peson demtime atehere i gjithe rrjeti efektivisht behet i paperdorshem.
  • STAR
   • E lehte per te shtuar ose hequr kompjutera
   • E lehte per tu instaluar
   • Kerkon me shume kabllo ne gjatesi
   • Nese HUB-i prishet atehere prishet i gjithe rrjeti
  • RING
   • Nepermjet saj gjenden lehtesisht defektet ne rrjet
   • Numri i kabllove qe nevojiten per krijimin e rrjetit eshte i vogel.
   • Nje defekt ne kabllo apo ne nje pajisje prish harkun, gje qe sjell prishjen e gjiithe rrjetit
  • MESH
   • Nje rrjet i sigurt.
   • Nese nje kompjuter nuk punon, rrjeti vazhdon te funksionoj.
   • Ka kosto te lart per instalim. Pasi kerkon shume kabllo dhe ka veshtirsi per tu realizuar.
  • TREE
   • Ky rrjet ka kosto te ulet.
   • Teknologjia hibride perdore kombinime te dy ose me shume topologjive, duke bere qe rrjeti te mos kete asnje nga format standarte.
Report abuse
More Maps by This User