topologjia e rrjeteve - Mind Map

topologjia e rrjeteve Mind Map
 
 
 
 

topologjia e rrjeteve - Mind Map

1 years ago by: Kleazozaj
 
 
 • topologjia e rrjeteve
  • topologjia bus
   • perparesit ;eshte e lehte per tu instaluar dhe nuk kerkon shume kabllo
    • mangesite;nese kablloja kryesore peson demtime atehere i gjithe rrjeti efektivisht behet i paperdorshem .eshte e veshtire te indentifikosh problemin ,nese i gjithe sistemi ndalon.
     • Idea
   • mangesite;nese kablloja kryesore peson demtime atehere i gjithe rrjeti efektivisht behet i paperdorshem .eshte e veshtire te indentifikosh problemin ,nese i gjithe sistemi ndalon
  • topologjia star
   • perparesite ;eshte e lehte per te shtuar ose hequr kompjutera ,mjafton te ndryshojme hub-in .gjithashtu eshte e lehte per tu instaluar .
   • mangesite;kerkon me shume kabllo ne gjatesi .defektet ne hub-in qendror do te sillnin prishjen e gjithe rrjetit.
    • Idea
  • topologjia ring
   • perparesite ;ndermjet saj gjenden lehtesisht defektet ne rrjet .numri i kabllove qe nevojitet per krijimin e rrjetit eshte i vogel.
    • Idea
   • mangesite ;nje defekt ne kabllo apo ne pajisje prish harkun ,gje qe sjell prishjen e gjithe rrjetit .shtimi ose heqja e nje pajisjeje do te tjote riinstalim te te gjithe kabllove
    • Idea
  • topologjia mesh
   • perparesite;ky eshte nje rrjet i sigurt edhe nese nje kompjuter nuk punon ,rrjeti vazhdon te punoj.
    • Idea
    • Idea
   • mangesite ;rrjeti mesh ka kosto te larte instalim,pasi kerkon shume kabllo dhe ka veshtiresi per tu realizuar .cdo kompjuter duhet te jete ne gjendje te shkembej informacion me disa kompjutera
    • Idea
  • topologjia tree
   • perparesite ky rrjet ka kosto te ulet
    • Idea
   • mangesite nese deshton nje nyje ,atehere rrjeti bie duke u ndare ne dege
    • Idea
Report abuse
More Maps by This User