Topologjia e rrjeteve - Mind Map

Topologjia e rrjeteve Mind Map
 
 
 
 

Topologjia e rrjeteve - Mind Map

1 years ago by: Klajdi Mena
 
 
 • Topologjia e rrjeteve
  • Topologjia Bus
   • Perparesite
    • Eshte e lehte per tu instaluar dhe nuk kerkon shume kabllo
   • Mangesite
    • Nese kablloja kryesore peson demtime atehere i gjith rrjeti efektivisht behet i paperdorshem
  • Topologjia Star
   • Perparesite
    • Eshte e lehte per te shtuar ose hequr kompjutera,mjafton te ndryshojme (hub-in)
   • Mangesite
    • Kerkon me shume kabllo ne gjatesi
  • Topologjia Ring
   • Mangesite
    • Nje defekt ne ndonje kabllo apo ne nje pajisje prish harkun, gje qe sjell prishjen e gjithe rrjetit
   • Perparesite
    • Nepermjet saj gjenden lehtesishte defektet ne rrjet
  • Topologjia Mesh
   • Perparesite
    • Ky eshte nje rrjet i sigurt.Edhe nese nje kompjuter nuk punon vazhdon te funksionoje
   • Mangesite
    • Rrjeti Mesh ka kosto te larte per instalim pasi kerkon shume kabllo dhe ka veshtiresi per tu realizuar
Report abuse
More Maps by This User